GÜNDEM

BAKIRKÖY KENT KONSEYİ BASIN AÇIKLAMASI

Sayın Basın Mensupları, Değerli Katılımcılar,

Yasa ve yönetmelik ile hukuki yapısı oluşturulmuş bulunan Kent Konseyleri, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını hayata geçirmek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bakırköy Kent Konseyi olarak, Bakırköy İlçemizde yaşayan Engelli Bireylerin sorunlarına doğrudan ilgili ve duyarlı bulunmaktayız. Bakırköy’de yaşıyan Engelli bireylerin halkın içerisinde olması ve sosyal kültürel ortamlarda var olmaları adına gereken çalışmaları yapmak için Engelli Meclisini Bakırköy de ilk defa kurulmasını gerçekleştirmiştir.

03.Aralık Dünya Engelliler Günü adına bugün Bakırköy Kent Konseyi İşitme Engelli Aileleri Derneğince getirilen Uluslararası projeyi Engelli Çalışma Komitesi ile birlikte olgunlaştırarak bugüne gelindi. İED Derneğine böyle bir projede bizlerle birlikte organizasyonun oluşmasına ve gerçekleşmesine sebep olmalarından dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz.
Bosna Hersekten gelen Boşnak ırkın kendi çabaları ile kurduğu Sanatçı, Sporcu Engelli MİSS DERNEĞİ ile birlikte Kolaylaştırıcı ve destekleyici olarak bizlerle el ele veren; önce bizlere kapılarını açan BAKIRKÖY KAYMAKAMLIĞI’ na BAKIRKÖY BELEDİYESİ’ne, CAPACITY AVM YÖNETİMİ’ne, YEŞİLKÖY 2001 KOLEJİ’ne, RUİYAT DERNEĞİ’ne, TÜRKİYE YARDIM SEVENLER DERNEĞİ’ne, BE-YAZZ LANGE CAFÉ’ye, TOMURCUK KOOPERATİFİ BREMEN MIZIKACILARI’na, bizleri Ulusal ve Uluslararasında duyurmak için gösterdiği çabadan dolayı RUMELİ TV’ye ve, Mahalli Gazetecilerimize teşekkür ederiz.

Sayın Basın Mensupları, Değerli Katılımcılar,

Bakırköy Kent Konseyi olarak, süreklilik arz eden tüm çalışmalarımızın Engelli, Kadın, Gençlik, Çocuk, Mahalle. Bünyelerinde meclis anlayışı içerisinde devam ettireceğimizi daha güçlü ve kuvvetlenerek önce sanat ve kültür içerisinde büyüğen ATATÜRK’ün çizdiği yolda düşüncelerini ilke edinen yapımızla yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini Saygılarımızla kamu oyuna arz ederiz.


BAKIRKÖY KENT KONSEYİ
YÜRÜTME KURULU

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!