GÜNDEM

BAKIRKÖY BOTANİK PARK BAKIMSIZLIKTAN ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ                                                                             

90 milyon tl’ye Bakırköy halkının parasıyla yapılan botanik park bilinçli olarak mı kaderine terk ediliyor?

Yoksa birilerini orası için planları mı var?

Bakırköy Botanik Parkı’nın doğal güzellikleri ve huzur verici atmosferi olduğunu söyleyen yerel halk, şimdi ise Botanik parktan geriye sadece bakımsız bir park ve adeta çöplüğe döndüğünden şikayetçi. Botanik parkın önceki fotoğraflarına bakıp, şimdiki halini gördüğümde huzurun yerini öfke ve hüzün kapladı. Yerel halk ve birçok turist, ağırlayan Botanik park artık mültecilere teslim edilmiş. Park, bakımsızlığın sebebi ile adeta çöplüğe dönmüş.

CHP’nin 2013 yılında büyük gösterişle açtığı Bakırköy Botanik Parkı bakımsızlıktan çöle döndü. Yeşil alanların sarardığı, çöplerin etrafa saçıldığı ve tuvaletlerin kapalı olması nedeniyle ağaç diplerinde ve metruk alanlarda insan dışkılarına rastlanılan parkta, pis kokular nefes almayı imkansız hale getirmiş. Park içinde bulunan ve kirlilikten çevre ve canlı hayatına zarar verir duruma gelen yapay gölette ise hayvan ölümlerinin yaşandığı görüldü.

YEŞİL ALAN KALMAMIŞ

İstanbul’un ana arterlerinden olan E-5 karayolunun kenarında bulunan Bakırköy Botanik Parkı, Belediye tarafından kaderine terk edildi. Yeşil alanın kalmadığı gözlemlenen parkta, her yer sarardı, soldu. Çölü andıran bir görüntüye bürünen parkta hiçbir bakım çalışmasının yapılmadığı da görüldü.,

HER YER PİSLİK İÇİNDE

Bakımsızlıktan çöle dönen Bakırköy Botanik Parkı’nda her yer pislik içinde. Parkta bulunan çöp kutuları dolu, yapay gölet ve parkın etrafı katı atıklarla dolu. Tuvaletlerin kapalı olduğu parkta ağaç kovukları ve metruk alanlarda insan dışkılarına rastlanırken, bu durum parkta pis kokuların yükselmesine neden olmuş durumda.

HAYVANLAR TELEF OLMUŞ

Çöle dönen Botanik Park’taki hayvan ölümleri ise parktaki çevre kirliliğini gözler önüne serdi. Pislik içinde olan parktaki yapay gölette bir adet ördeğin öldüğü, diğer ördekler ise çöp içinde yüzdüğü görüldü.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!