GÜNDEM

BAKIRKÖY BELEDİYESİ İŞÇİLERİ GREVE ÇIKIYOR

Bakırköy Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi konusunda anlaşmaya varılamaması sebebiyle 25 Ekim Pazartesi günü greve çıkacaklarını duyuran Belediye-İş Sendikası, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda çok sayıda sendikalı işçinin katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Doğan okudu.

DOĞAN: BELEDİYENİN SIFIR ZAM TEKLİFİ, ELİMİZDEKİ BİR PARÇA EKMEĞİN DE YOK OLMASI ANLAMINA GELMEKTEDİR
Bakırköy Belediyesi yönetiminin, toplu iş sözleşmesi sürecinde, ücret zammı olarak sıfır zam önerdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Her gün doğalgaza, elektriğe, benzine, temel gıda maddelerine zam geldiği, geçinmenin her geçen gün imkansız hâle geldiği bir dönemde, emekçilerin enflasyonunun yüzde 40’ları aştığı bir dönemde, Bakırköy Belediyesi yönetimi bize sıfır zam önerdi. Ülkemizde hayat şartlarının ve geçinmenin neredeyse imkansız olduğu, paranın pula dönüşüp alım gücünün düştüğü bir dönemde, Bakırköy Belediyesi yönetiminin sıfır zam teklifi, elimizdeki bir parça ekmeğin de yok olması anlamına gelmektedir.”

‘AKP’NİN BİLE AĞZINA ALMAYA ÇEKİNDİĞİ RAKAMLARI ASLA BİZE TEKLİF ETMEYİN’

Bakırköy Belediyesi yönetimine seslenen Doğan, şu sözleri kaydetti:

“Dolar, Euro her gün rekor üstüne rekor kırıp, paramız pula dönüşürken, çarşıda pazarda temel gıda ürünlerinin fiyatları ateş pahası olmuşken, AKP iktidarının bile ağzına almaya çekindiği rakamları asla bize teklif etmeyin. Toplu sözleşme teklifiniz, partinizin açıklamalarındaki gerçek enflasyon oranları kadar gerçekçi olmalıdır.

Belediye-İş Sendikası olarak tek talebimiz, üyelerimizin gelecek kaygısından uzak, insanca geçinebilir bir ücret almasıdır.

Ülkemizde yaşanan ekonomik krizin faturasını, aldığı ücretten başka hiçbir geliri olmayan biz emekçilere ödetmeyin. Ülkemizde yıllardır verilen demokrasi mücadelesinin en önemli parçası, en çok mağdur edilen işçi sınıfı, emekçilerdir.”
Bakırköy Belediyesi’nin sıfır zam dayatmasına karşı 25 Ekim Pazartesi günü greve çıkacaklarını duyuran Doğan, “Bakırköy halkına hizmet veren biz işçilerin, hakkımız olan taleplerimiz karşılanana kadar yasaların bizlere verdiği grev hakkını sonuna kadar kullanacağımızın bilinmesini istiyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Okunan basın açıklamasının ardından Bakırköy Belediyesi önüne yürüyüşe geçildi ve Bakırköy Belediyesi’ne grev kararını bildiren tebligat, sendika yöneticileri tarafından asıldı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!