GÜNDEM

BAKIRKÖY ADLİYESİNDE AVUKATA YUMRUKLU SALDIRI DAVASI

Bakırköy Adliyesi’nde babalarına cinsel istismar suçundan hapis cezası verilmesi üzerine duruşma sonrası müşteki avukatını darbeden 2 sanığın yargılanmasına devam edildi.Bakırköy 10. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar K.E.A. ve M.E.A. ile müşteki avukat Mehmet Hakkı Çezik katıldı. Duruşmada Çezik’in avukatı da hazır bulundu.


Hakim, bilirkişi raporuna göre müştekiyi darbeden kişinin sanık K.E.A. olduğunu bildirdi.Savunma yapan K.E.A., olayla ilgili çoğu şeyi hatırlamadığını iddia ederek, “Bir kargaşa anı vardı. Ben mi yumruk attım, hatırlamıyorum.” dedi.Söz alan diğer sanık M.E.A. ise “İlk yumruğu ben attım diye hatırlıyorum.” ifadelerini kullandı.Müşteki Çezik, bilirkişi raporunun eksik olduğunu belirterek, “Ben iki darbe aldım. K. (K.E.A) yüzümü yumrukladı, M. (M.E.A) ise yerde kafamı tekmeledi. Görüntülerde de her şey çok belli, ortadadır. Ben ayaktayken çok sert iki darbe yedim, ikisi de vurdu.” diye konuştu.Mahkeme, sanıklardan M.E.A. hakkında bu olaya ilişkin “suç üstlenme” suçundan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarında bulunulmasına hükmederek, hazırlanacak iddianamenin bu dosya ile birleştirilmesine karar verdi.
Duruşma ertelendi.İddianamedenBakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 8 Mart’ta avukat Mehmet Hakkı Çezik’in cinsel istismar mağdurunun vekilliğini yaptığı, yargılama neticesinde mahkemenin sanığa 15 yıl hapis cezası verdiği anlatılıyor.Duruşma sonrası hapse çarptırılan sanığın çocukları K.E.A. ve M.E.A’nın saldırdıkları müştekiyi darbettikleri, duruşmadan bir gün önce telefonla arayarak Çezik’e tehditlerde bulundukları anlatılan iddianamede, sanıkların duruşma günü müştekinin yanına giderek tehdit eylemini sürdürdükleri belirtiliyor.İddianamede, iki kardeşin “basit tehdit”, “hakaret” ve “kasten yaralama” suçlarından 3 yıl üçer aydan 9 yıl üçer aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Kaynak: AA

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!