GÜNDEM

ANNESİ ADINA OKUL YAPTIRIYOR

Yaptıracağı okul ‘ahde vefanın’ simgesi olacak.

İş insanı Hüseyin Yüksek memleketi Gerze’de bir Anaokulu yaptırmak için kolları sıvadı. Hamidiye Mahallesi’nde yapılması planlanan okulun protokol töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi

Hamidiye Mahallesi Karagülle Arif Efendi Sokak’ta yapılacak olan 4 derslikli anaokulu için ilk adım atıldı. Okul için Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu’nun da katılım sağladığı bir protokol imzalandı.

Protokol, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve İş İnsanı Hüseyin Yüksek tarafından Sinop Valiliği Toplantı Salonunda imzalandı.

EĞİTİM ALTYAPISINA DESTEK

Protokolde atılan imzalar öncesinde konuşan Sinop Valisi Karaömeroğlu, “İlimizde altyapıda iyi durumdayız. Azda olsa kalan sorunlarda çözülüyor.

O eksiklikleri de sosyal sorumluluk projelerine kendini adayan hayırseverlerimizle tamamlıyoruz. Gerzemizde bu sene 3. okulumuzu yapıyoruz.
Bu da eğitim altyapısına katkı sağlayacak. Gelecek sene 5. sınıflarında ana sınıfında zorunlu olma ihtimali var. Önceden hazırlık yapmış olacağız” dedi.

SEVDAMIZ DEVAM EDECEK

Gerze Devlet Hastanesine modern bir Diyaliz ünitesi yaptırması ile ilçe sakinlerinin takdirini toplayan hayırsever iş insanı Hüseyin Yüksek, “Memleketimize hayır getiren projelere destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Bu memleketin çocuğuyum ve bu memlekete olan sevdamız devam edecektir. Bunun en büyük göstergesi buradaki insanlara sunacağımız projemizle ölçülendirilecektir. Burada tekrar tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TAM KADRO KATILIM

İmza törenine Ak Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve Mimar Serkan Kıvrak da katılım sağladı.

Annesinin ismini
okulda yaşatacak

Arsa büyüklüğünün yaklaşık 1000 metrekare, bina oturumunun ise 518 metrekare alanı kaplayacağı öğrenilen anaokulunda dört sınıfta yaklaşık 120 çocuğun eğitim göreceği, bahçesiyle, peyzajıyla modern bir anaokulu yapmak istediklerini belirten Hüseyin Yüksek okul alanının kendilerine teslim edildikten üç ay gibi kısa bir süre sonra ilgili kuruma teslim edebileceklerini belirtti.

Yüksek, anaokulu konusunda tek isteğinin okula annesi Fatma Yüksek’in adının verilmesi olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!