GÜNDEM

YENİBOSNA METRO İSTASYONUDURAĞI ARALIKTA AÇILACAK

İBB’nin yürüttüğü yenileme çalışmaları kapsamında uzun süredir kapalı olan M1 metro hattının Yenibosna istasyonu Aralık 2022’de açılacak.

İBB tarafından M1 metro hattını yenileme çalışmaları kapsamında kapatılan Ataköy/Şirinevler-Atatürk Havalimanı metro durakları ve arasında kalan Yenibosna Metro durağı ile DTM ve İstanbul Fuar Merkezi metro durakları geçici olarak kapatılmıştı. İBB tarafından 2021 yılı Eylül ayında yapılan açıklamada, bütünleşmiş çalışmaları nedeniyle 3 istasyonun 14 ay süre ile kapalı olacağı ifade edilmişti. Çalışmaların belirtilen süreden uzun sürmesi vatandaşların tepkisine neden olmuştu. Kapatılan duraklara ulaşımlar ise ringlerle sağlanıyordu.


Çalışmalar sona ererken hattın DTM ve İstanbul Fuar Merkezi metro hatları açıldı. Fakat yapımı süren Ataköy-İkitelli Metro Hattı’nın, Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metrosu ile Yenibosna İstasyonu’na bütünleşmiş çalışmaları nedeniyle Yenibosna Metro durağı kullanıma açılmadı. Vatandaşlar çalışmaların bir an önce son bulmasını isterken istasyonun bu kadar uzun süredir kapalı kalmaması gerektiğini ifade etti.


Çalışmalar 01:00-05:00 arası

İBB’den yapılan açıklamada, Havalimanı ve Dünya Ticaret Merkezi istasyonlarının açıldığı fakat Ataköy-İkitelli metro hattının bütünleşmiş durağı olan Yenibosna’nın halen kapalı olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: “Mart 2022’de havalimanı ve dünya ticaret merkezi istasyonları açıldı. Çalışmalar 01:00 ila 05:00 saatleri arasında yürütülüyor. Devam eden Ataköy-İkitelli metro istasyonu bütünleşmiş istasyonu olan Yenibosna istasyonu hala kapalı. O da Aralık 2022’de E5 tarafının açılması bekleniyor.”

Güney Kore’nin Bursa ilgisi artıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin turizmde yeni pazarlar hedefiyle Güney Kore’ye yönelik çalışmaları meyvelerini veriyor. Güney Kore’nin en önemli turizm acentelerinden olan Interpark, Bursa’yı mercek altına aldı. Bursa’nın turizm potansiyeline katkı koymak ve şehrin dünya turist rotaları arasında yer almasını sağlamak için yapılan çalışmalar kapsamında Güney Kore’ye özel bir önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerinde geri dönüşler başladı.


Daha önce Güney Koreli yatırımcılar, turizmciler, tanıtım ajansları ve gazeteciler ile sosyal medya fenomenleri Bursa’da ağırlanırken, şimdi de ülkenin en önemli turizm acentelerinden olan Interpark’ın yetkilisi Sukjin Jeong Bursa’yı ziyaret etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ile Türk Hava Yolları’nın girişimleri kapsamında düzenlenen etkinlikte; Koreli turizm profesyoneline Bursa’nın tarihi, kültürel ve turistik değerleri ile turizm hizmetlerini içeren sunumlar yapıldı.


Ayrıca, Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) yönetim kurulu ile de istişare ve ikili görüşmeler gerçekleştirilerek, turizm iş birliği imkanları değerlendirildi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!