GÜNDEM

YAŞAMAK İSTEDİKLERİMİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ADAYIM

Bakırköy Zeytinlik Mahalle Muhtarlığına adaylığını koyan Gülsüm İldeniz, ‘Mahallemizi cazibe merkezi haline getirmek, geri dönüşümü gelenekseleleştirmek, mahalle afet gönüllüleri öncüsü olmak, vatandaşlarımızın derdini derdim bilmek ve sıkıntılarında yanında olmak, mahallemde yaşamak istediklerimi hayata geçirmek için adayım. Mahalle büyüklerimin tavsiyeleri doğrultusunda yaptığım değerlendirmeler neticesinde muhtar adayı oldum.” dedi.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken muhtarlık ve belediye başkanlıkları için aday olacaklar da yavaş yavaş çalışmalara başladı. 20 yılı aşkın bir süredir Zeytinlik mahallesinde ikamet eden ve kendisini, “Mahallesine, insan ilişkilerine önem veren, kadın hakları konusunda duyarlı, sessiz canların sesi ve dostu, çağdaş, cumhuriyetçi, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, yeşili seven ve yaşatan Bakırköylü bir yurttaş” olarak tanımlayan Gülsüm İldeniz, Zeytinlik Mahalle Muhtarlığına aday olduğunu açıkladı.

GERİ DÖNÜŞÜM MAHALLEMİZİN GELENEĞİ OLMALI

1975 Bakırköy doğumlu olan İldeniz, ilk orta ve lise eğitimini yine doğup büyüdüğü Bakırköy’de tamamladıktan sonra, önce Atatürk Üniversitesi Sosyoloji bölümünü, devamında İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde okudu. Eğitimin yaşam boyu sürdüğüne inanan birisi olarak Aydın Üniversitesi Aile Eğitimi ve Danışmanlığı sertifika programına devam eden Gülsüm İldeniz 1991 yılında muhasebeci olarak başladığı iş yaşamını aktif olarak 2015 yılına kadar sürdürdü. Hobi olarak başladığı geri dönüşüm amaçlı boyama ile ahşap, mobilya, heykel ve seramik boyayan Gülsüm İldeniz, muhtar olduğu taktirde hem geri dönüşüme hem de aile ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yapmak istediğini, geri dönüşümü mahallenin bir geleneği haline getirmek istediğini belirtti.

MAHALLE AFET GÖNÜLLÜLERİ EKİBİ OLUŞTURMALIYIZ

Ayrıca Mahalle Afet Gönüllüsü eğitimi aldığını da belirten Gülsüm İldeniz, öncelikle ülkemizde ve dünya da yaşanan depremlerde yaşanan acı kayıplardan bahsetti. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul’da, Bakırköy’ün deprem riski yüksek ilçelerinden biri olduğuna dikkat çeken İldeniz, “Olası bir afet durumunda profesyonel ekipler olay yerine gelene kadar gerekli koordineyi sağlayan, ilk yardım uygulamaları ve arama kurtarma faaliyetlerinde bulunabilen, profesyonel arama kurtarma ekiplerine de yardımcı olabilecek mahalle ekiplerini oluşturulmamız gerekiyor. Deprem yahut afet anında profesyonel ekip afet bölgesine ulaşana kadar acil desteği verecek ilk ekip mahalle afet gönüllüleridir. Bireysel olarak kendimin, çocuğumun, evimdeki canların hayatta kalabilmesi için afet anında ve sonrasında yapılacakları biliyorum. Ancak bunu tüm mahalleli bilmeli. Profesyonel ekipler gelene kadar bizim bizden başka kurtarıcımız yok. Gerek ekibimizle, gerekse Acil Durum (Deprem) Malzeme Konteynerleri ile mahalleli olarak afete hazırlıklı olmalı, tedbirlerimizi almalıyız” dedi.

“Mahallemizin kaybolan cazibesini de yeniden kazandırmak istiyorum” diyerek, yaklaşık 6 bin nüfusa sahip Zeytinlik Mahallesi’ne Muhtar Adayı olan Gülsüm İldeniz, “Bir çocuk, dörtte kedi annesiyim. Destek mahalle sakinlerimizden, hizmet bizden. Muhtarlık benim ek işim değil, tek işim olacak ve biliyorum ki muhtarlık bir gönül işidir. Gönlünü vermeyenin muhtarlığa katacağı hiçbir şey yoktur. ” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!