KÜLTÜR SANAT

ÜNLÜ TİYATRO OYUNCUSU İBRAHİM GÜNDOĞDU SAHNEDEN UĞURLANDI

Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki Mete Aymar karakteri ile bilinen 63 yaşındaki oyuncu İbrahim Gündoğan, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Usta oyuncu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Musahipzade Celal Sahnesi’nde tören düzenlendi.


“BABAM HAYATI BOYUNCU İNSANLARA YARARLI OLMAYA ÇALIŞTI”


Nisa Serezli’nin başrolde oynadığı “Eda Hanım” dizisiyle 1992’de oyunculuğa adım atan İbrahim Gündoğan, “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinde canlandırdığı Mete Aymar karakteri ile tanınıyordu. Usta oyuncunun oğlu Behlül Gündoğan, törende yaptığı konuşmada, babasının hayatını sanata, tiyatroya, ailesine ve dostlarına adayan bir insan olduğunu dile getirdi. Behlül Gündoğan, babasının kendisini sanatla iç içe yetiştirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:


“Ben bu sahnede, bu kuliste oturduğunuz koltuklarda büyüdüm aslında. Sanatı hep toplumu değiştirmek, toplumu daha ileriye götürmenin bir aracı olarak yorumladı ve bize de bunu aktarmaya çalıştı. Bana hep şöyle söylerdi, ‘Oğlum para kazanmak için bir meslek seçme. Asıl gayen para kazanmak olmasın, insan kazanmak olsun.’ Babam, bütün hayatı boyunca insan kazanmaya, insanlara yararlı olmaya, insanları değerli hissettirmeye adadı kendisini. Kendisine oyuncu demez, ‘ben tiyatro sanatçısıyım’ derdi.”

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!