GÜNDEM

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ GÖLGE ESNAF BAKANI EROL KORKUT STAJ MADURLARI HAKLARINI ALMALILAR

EYT düzenlemsinin detayları geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. EYT düzenlesinde kapsam dışı kalan 8 Eylül 1999 öncesi staj girişi olanlar, staj sigortasının bu kapsama dahil edilip edilmeyeceği araştırmaya başladı. Peki, “EYT staj sigortası sayılacak mı, staj dönemi başlangıç sayılır mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, staj süresinin EYT kapsamında sayılıp sayılmayacağına dair, “Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor. Dolayısıyla EYT onu kapsamıyor” ifadelerini kullandı.

Staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT için başlangıç sayılıp sayılmayacağıyla ilgili bir soruya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem.” yanıtını verdi.

Yani staj sigortası EYT’de başlangıç tarihi olarak sayılmayacak.

Bu açıklamalardan sonra Türkiye Değişim Partisi Gölge Esnaf Bakanı Erol Korkut şöyle konuştu;


SGK’da 1999 öncesi staj ve çıraklık kaydı olanlar EYT’den faydalanamıyor.

Bence bu yanlış!

Gençleri staj ve çıraklığa teşvik etmek lazım.

Ama bu dönemi işten saymaz, stajyer ve çıraklara çalışan muamelesi yapmazsanız;

O zaman kimseye “staj yap, çırak ol” diyemezsiniz!

Buda birçok iş kolunda kalifiye personel sıkıntısı yaratacaktır. Ziyaret ettiğim Esnaf ve Sanatkarlar odaları bu konuda sıkıntıda olduklarını her platformda dile getirmekteler dedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!