GÜNDEM

TEGV FERİT AYSAN EĞİTİM PARKI’NDA 2022- 2023 YILI ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

TEGV Ferit Aysan Eğitim Parkı olarak 2022-2023 etkinlik yılımıza başlıyor.
Her yıl yüzlerce çocuğa Osmaniye ATATÜRK Yaşam Köyünde eğitim veren TEGV bu yılda eğitim faaliyetlerine ara vermeden gönüllü Eğitimciler ile çocuklarımızı geleceğe hazırlar.

TEGV, 23 Ocak 1995 tarihinde Onursal Başkanımız Suna Kıraç öncülüğünde 55 kişilik Mütevelli Heyeti ile kuruluyor. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen. İlk Öğrenim Birimleri İstanbul’da açılmaya başlanıyor. 1 Eylül 1995’de ise, bilgisayar destekli eğitim merkezi çocuklarla buluşuyor. Gönüllüler Akademisi oluşturularak, gönüllülerin de desteklenmesi sağlanıyor.

İlk Eğitim Parkımız olan Fındıkzade Eğitim Parkı, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in katıldığı törenle hizmete giriyor. Çağdaş Ders Kitapları Projesi başlatılıyor. Yeni etkinlik noktaları açılmaya, TEGV Anadolu’ya yayılmaya başlıyor. “Karanlığa Kızma Bir Mum Yak” sloganıyla gerçekleştirilen iletişim kampanyası ile Vakfın çalışmaları medya aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılıyor.


İlk TEGV yayınları olan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Okumaya Başlıyorum, Hayat Bilgisi 1-2, Türkçe 1-2-3 kitapları yayımlanıyor. Çocukların yaz tatilinde de eğlenerek öğrenmeyi sürdürmelerini sağlamak amacıyla, Yaz Okulları uygulaması başlıyor. Vakfın misyon ve vizyonu oluşturulup, yayınlanıyor.
Doğu ve Güney Doğu Etkinlik noktaları için “Şark’ı Söylüyoruz” konserleri düzenleniyor. TEGV, Dünya Gazetesi tarafından yılın en başarılı STK’sı seçiliyor.
Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin hemen ardından; depremden etkilenen yurttaşlarımıza destek olmak amacıyla deprem bölgesinde “Hayat Mahalleleri” kurulmaya başlanıyor ve “Umut 2000” otobüs projesi geliştiriliyor. İlk “Teleton” Kampanyası düzenleniyor. Yeni etkinlik noktaları açılmaya devam ediyor.


Tofaş ile “Basketbol Gönüllüleri” projesi hayata geçiyor. İstanbul’daki tüm gönüllülerin bir araya geldiği “Gönüllü Motivasyon Toplantıları” başlıyor. İlk “Ateşböceği Öğrenim Birimi” Kastamonu’da faaliyete geçiyor. Etkinlik noktası sayısı ülke genelinde 56’ya ulaşıyor. “Bir Milyon Çocuk Eğitim Kampanyası” başlatılıyor.
İstanbul Bakırköy’de bağışçımızın adıyla anılan Ferit Aysan Eğitim Parkı açılıyor. Teleton Kampanyası çerçevesinde, ülkemizde ilk kez 9 ulusal televizyon kanalı aynı saatte “Eğitim Gönüllüleri Ortak Yayını” gerçekleştiriyor. Uluslararası Gençlik Vakfı’ndan TEGV’e Üstün Başarı Sertifikası veriliyor. Sponsorlu eğitim programları hayata geçiriliyor. Nestle ile “Beslenebilirim”, Eczacıbaşı ile “Genç Mucitler”, Arçelik ile “Eğitimde Gönül Birliği” programları başlıyor..


TEGV, Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıf olarak tanınıyor. TEGV’in ikinci kamuoyu araştırması “Yaşam Boyu Gönüllülük ve Kazanımları” başlığıyla 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Konferansı’nda kamuoyu ile paylaşılıyor. İstanbul 2010 “Evimiz İstanbul” projesi başlıyor. “Onları Hiç Böyle Görmediniz” gecesi düzenleniyor. TEGV Küresel İlkeler Sözleşmesi çerçevesinde Karbon Ayakizi’ni çıkarıyor. İstanbul’da gerçekleşen IMF/Dünya Bankası yıllık toplantıları kapsamında düzenlenen sivil toplum formunun organizasyonunda Dünya’dan 20 STK ile birlikte TEGV de yer alıyor Adım Adım Oluşumu TEGV’i destekliyor.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!