GÜNDEM

TARTIŞMALI BAKIRKÖY CHP KADIN KOLLARI SEÇİMİ

CHP Bakırköy Kadın kolları seçimi Cumartesi günü Bakırköy sanatçılar parkı kapalı spor salonunda yapıldı!
Yaklaşık bir aydır CHP Bakırköy Kadın kolları seçimi için bir yarış vardı. Ee, bunda ne var diyeceksiniz ama öyle değil. Çünkü mevcut Başkan Hamide Yazıcı ve Akrabası olan Günay Mamati arasında bir seçim süreci yaşandı. Evet bu ilginç değil, ama kadın kolları başkanı seçiminde müdahillerin çoğu erkekti. Hatta işi öyle ileriye götürenler oldu ki, parti üyeleri bu erkek partililer tarafından sürekli taciz edildi. İşaret ettikleri adaya oy vermezlerse işlerinden konumlarından olacakları tehditlerine kadar varmıştı.


Böyle geçen bir seçim sürecinden sonra dün, bu güne kadar ki en yüksek katılımla seçim salonuna gelinmişti. Salon kapalı, hava sıcak, ortam gergin ve havalandırmalar çalışmıyor.
Adaylar kendilerini tanıtan kısa birer konuşma yaptıktan sonra saat 14:00 gibi seçime geçildi. 1000 kişiye yakın bir katılımcının olduğu seçim için 4 tane sandık konulmuş ve sıcak ortamda insanlar oy kullanmak için sıraya girmişlerdi. Üyeler arasında hasta olanlar vardı onlara öncelik tanınmadığı için bir çoğu oyunu kullanmadan gittiler.


Saatler ilerledi ve 17.de son oylar kullanıldı, sandıklar kapatıldı, sayıma geçildi. Divan 4 sandıktaki oyları ayrı ayrı değil tümünü MAVİ , PEMBE olarak ayırdı bu ayırım sırasında ıslak imza sayısı tutanak altına alınmadığı için tam say verilemedi.
önce 845 dendi ,sonra 847 dendi ikinci sayımdan sonra ise 851 dendi gel de çık işin içinden çıkabilirsen. Zarflar açılırken 2 adet zarfın boş çıktığı görüldü. 7 adet zarf geçersiz sayıldı ama bunlarda işlemler sırasında tutanak altına alınmadığı için tam olarak Adayların oyları ayrıştırıldıktan sonra yeniden toplam zarf sayısı belirlenmeden sayıma geçildi.


845 toplam imza sayısına göre 2 boş 7 geçersiz oy çıkarılınca geriye 836 oy kalması gerekiyor .
İlk Hamide Yazıcının Mavi oyları sayıldı ve 419 çıktı geçersizler çıkarılınca diğer aday için geriye 416 oy kalıyor ve salonda sevinç çığlıkları atıldı. Fakat divan heyeti diğer oylarında sayılacağını söyledi oylar sayıldı ortaya ilginç bir durum çıktı Günay Mamati’ye 421 oy çıktı verilen toplam oy sayısı ve geçersiz oylara göre bu sayı olamazdı ilginç olan ikinci sayımdan sonra bize verilen imza sayısının 845 değil 851 olarak verilmesiydi burada bir sorun vardı ve yapılan itirazlar sonucunda ikinci bir sayım kararı alındı zaten gergin olan ortam tam bir barut fıçısına dönmeye başladı. İkinci sayımlar 22.00 de ancak bitti ama gene aynı çıkılınca Avukat Cem Özbey karara itiraz ederek, ‘burada sorun var, geçersiz oylara göre kazandık sizin sayımınıza göre kaybediyoruz bu seçimi kabul etmiyoruz tutanaklara geçirilmesini ve imza altına alınmasını talep ediyoruz’ dedi.
Artık saatler 23’e gelirken hala divan başkanı ile tutanak tartışması devam ediyordu.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!