GÜNDEM

TABELASI VAR KENDİSİ YOK

Bakırköy Belediyesi’nin yaklaşık iki buçuk yıl önce yapımına izin verdiği, Capacity AVM karşısında bulunan Zeytin Dalı Cafe içindeki alana yapılan işletmenin neden açılmadığı akıllarda soru işareti bıraktı. Zeytinlik Halk Pazarı’nın yıkımının ardından, bölgede var olan balık kültürünü de yok eden Bakırköy Belediyesi’ne seslenen vatandaşlar, “Madem izin verdin, o zaman faaliyete geçirin kamu faydalansın” diye seslendi.
Kerimoğlu yönetimi öncesinde, ‘Balık Festivali’nin de yapıldığı Zeytinlik Halk Pazarı’nın yıkımıyla birlikte, bölgedeki balık kültürü de yok olmaya yüz tuttu. Bir sahil kasabası oldukları halde, ne denizden ne de deniz ürünlerinden faydalanabildiklerini söyleyen ilçe halkı, en son 2011’de yapılan Balık Festivali sonrası ilçelerinin bir kültürünün de yok olduğunu söyledi.
İLÇENİN DIŞAŞARIYA AÇILAN YÜZÜYDÜ
Zeytinlik Halk Pazarı içindeki balık lokantalarının ilçelerinin dışarıya açılan bir yüzü olduğunu da söyleyen mahalleliler, alkolsüz mekanlarla ailelerin de rahatça geldikleri bölgenin yeniden canlanmasını istiyor.
Zeytinlik Halk Pazarı’nın tartışmalar arasında yıkımı sonrası, alanın hemen karşısında atıl haldeki TEDAŞ binasının bulunduğu alanda bir yapılaşma oluşmuş ancak, Bakırköy Belediyesi yapıdan haberdar olmadığını söylemişti.
Temmuz 2021’den beri yapıyla ilgili bir tasarrufta bulunamayan Bakırköy Belediyesi’nin, şimdilerde ‘Balıkçı Bayram’ tabelasının da asılmış olmasına rağmen, neden işletmeye açmadığı da merak konusu oldu.
NEDEN ATIL HALDE BEKLETİLİYOR?
Balıkçılar Çarşısı olarak da isimlendirilen halk pazarının yıkımıyla birlikte, bölgede yeni bir balık lokantası açılmasını isteyen halkın taleplerine de kayıtsız kalan belediyenin, tabelası dahi asılmış ancak atıl bir vaziyette duran balık lokantasının bir an önce açılmasını istedi.
Söz konusu mekanın, Bakırköy halkının ekonomik ve taze balık yiyeceği bir mekan halinde açılmasını isteyen vatandaşlardan Özlem Ulaş, “Atıl vaziyette duran yapı güvenlik zaafiyeti de oluşturuyor. Biz kadın kadına rahatça gidip rahatça deniz ürünleri yiyebileceğimiz bu mekandan neden mahrum bırakılıyoruz” açıklamasında bulundu.
Mahalle Muhtarı Muammer Aksu’da, çarşının yıkılmasıyla mahallelerindeki balıkçı esnafının ve halkın balık kültürünün çarşının yok olduğunu söyleyerek, zaten küçük olan mahallelerine böylece hem canlılık geleceğini, hem de yaşayan bir mahalle olarak renkleneceğini belirtti.
Zeytinlik ve Ataköy 1. Kısım Mahalleleri arasındaki tek uğrak yerleri olan Balıkçılar Çarşısı’nın yıkımının ardından, ekonomik açıdan da güç kaybettiğini belirten Aksu, büyük işletmelere, koca koca restoranlara izin verenlerin, halkla iç içe olacak mekanların açılmasına öncülük etmesini istedi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!