GÜNDEM

SİNOP’UN PARLAYAN YILDIZI HAYIRSEVER İŞ İNSANI  AHMET KİZEK                                                                                     

Sinop’ta iş dünyasının yanı sıra hayır işlerinde de adından sıkça söz ettiren iş insanı Ahmet Kizek, Seyhhuseyin köyündeki faaliyetleriyle gönüllerde taht kurmuş durumda. Sinop Dergisi sahibi olarak kamuoyuna tanıttığım bu değerli isim, Şeyhhuseyin köyüne olan maddi ve manevi destekleriyle biliniyor.

İstanbul’da küçük yaşta iş hayatına atılan Kizek, kendi imkânları ile kurduğu şirketini bugün ülkemizin önde gelen firmalarından birine dönüştürmeyi başardı.

Ancak sadece iş dünyasında değil, Sinoplularca  gerçekleştirilen sosyal ve kültürel faaliyetlerde de aktif bir rol üstleniyor. STK’larda gösterdiği liderlikle de adından sıkça söz ettiren Kizek, Dikmen Seyhhuseyin köyünde yürütülen projelere sağladığı destekle de öne çıkıyor.

Özellikle Kuz Mahallesi’nde yapımına başlanan minare projesine sağladığı destek, Kizek’in hayır işlerine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Seyhhüseyin köyünün gelişimi için elinden geleni ardına koymayan Kizek, bu bağlamda ŞEYHDER ile sıkça iş birliği yapmaktadır.

Kizek’in Sinop için gösterdiği bu özverili tutum, hem yerel hem de ulusal çapta takdir topluyor. Sinop’un bu değerli evladının ilerleyen günlerde de hayır işlerinde öncü olması bekleniyor.

Yaşar Coşkun , ŞEYHDER Yönetim Kurulu Başkanı olarak Ahmet Kizek’e olan minnettarlığını dile getirirken, Kizek’in Sinop’un gelişimine olan katkılarını vurgulamayı ihmal etmedi.

NERMİN AYDIN

SİNOP DERGİSİ KOORDİNATÖRÜ

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!