GÜNDEM

SİNOP’TA YAŞANAN SEL FELEKETİNİN YARALARINI SARMAYA GİTTİLER

nı Hasan Dalkıran, sel felaketinin yaşandığı Sinop’un Ayancık ilçesinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi

SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, “SİNDEF olarak halkımızla birlikte felaket bölgesinde seferber olduk” dedi.

Sel felaketinin ardından bölgeye intikal eden SİNDEF ekibi Sinop’taki çalışmaları yerinde görerek yardım için hızlıca harekete geçti. Bölgeye intikal eden isimlerden biri de SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran oldu.

Dalkıran Sinop Dergisi’ne yaşanan felaket ve sonrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yardımların eksiksiz sürmesi için seferber olduklarını belirten Hasan Dalkıran, “Sinop’ta çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Burada devletimizin bütün imkânları halkımız için seferber edilmiş durumda.

Bizde bu ortamda yetkililerin hem işini kolaylaştırıyor hem de selzede vatandaşlarımızın gerekli olan ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.

İLETİŞİM PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR

Bölgeye geldiklerinde Sinop’ta bazı bölgelerde iletişim problemi yaşandığını belirten Dalkıran, “Devlet ilave mobil baz istasyonu takviyesi sağladı.

Şimdi iletişim bir nebze olsun daha kolay. Kapanan yollarında açılmaya başlandığının haberleri geliyor. Şiddetli yağışın ardından Sinop’ta Ayancık-Sakız il yolu, Türkeli-Erfelek-Sinop il yolu, Ayancık-Sinop Devlet Yolu ve Çatalzeytin-Türkeli-Ayancık Devlet Yolu İkisu Köprüsünde ve Bartın’da Kozcağız-Kumluca il yolunun Kumluca-Abdipaşa arasındaki Kumluca-2 Köprüsü’nde selden dolayı hasar meydana geldiğini öğrendik.

Açılan her yol bizlerin daha fazla insana ulaşmamız anlamına geliyor” dedi.

GÜZEL HABERLERDE ALIYORUZ

Dalkıran Sinop’ta 88 köye elektrik verilemediği belirtilerek, ilde çalışmalarda kullanılmak üzere Samsun’dan 50 jeneratör sevk edildiği ve 9’unun Ayancık ilçesine ulaştırıldığı bilgisini de aldıklarını sözlerine ekledi.

Güzel haberlerde aldıklarını da belirten Dalkıran, Sinop’ta acil barınma ihtiyacının karşılanması için öğrenci yurtlarında 2 bin 733 kişilik kapasite ayrıldığı ve 87 vatandaşa barınma hizmeti sunulduğu öğrendiklerimiz arasında.

Ayancık merkezden 25 afetzedenin güvenli bölgelere helikopterle tahliye edildiği içimizi biraz olsun rahatlattı” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!