GÜNDEM

SİNDEF’İ OKUL TEMEL ATMA HEYECANI SARDI

SİNDEF’in  heyecanla beklenen okul projesinin temel atma tarihi belli oldu.

Ekim ayında okulun temelini atıyoruz.

SİNDEF, Ayancık’a vadettiği anaokulu sözünü hayata geçirmek için ekim ayında temel atmaya hazırlanıyor.

SİNDEF söz verdiği okulu hayata geçirmek için ekim ayında temel atmaya hazırlanıyor. Sinop’ta yaşanan sel afetinin ardından SİNDEF Başkanı Hasan Dalkıran okul sözünü yineledi.

Sinop Dergisi’ne konuşan Hasan Dalkıran, “Sinop’ta yaşanan sel felaketinin ardından yaraların sarılması için tüm Türkiye’nin birlik olduğu gibi bizde üzerimize düşen görevi yapmak için yola çıktık.

Afetlerin yaşandığı yangın bölgesinde ve sel bölgelerinde yardıma koşan SİNDEF olarak yüz güldüren bir gelişmeye imza atacağımızı duyurduk.

Ayancık’ta temeli atılacak 2 katlı 4 derslikli okul 1500 metrekare arsa üzerine 700 metrekare 4 derslik 2 katlı okul projesini üstlenen SİNDEF protokolü yapıldıktan hemen sonra “Sindef Okul Öncesi Eğitim Yuvası” okulunun temelini atacağız. Şimdi o tarihi açıklıyorum. Ekim ayında okulumuzun temelini atacağız” dedi.

100 DERNEK TEMSİLCİSİ

Sindef Genel Başkanı Hasan Dalkıran ve iş insanları Ayancık Belediye Başkanı ve afet bölgesi temsilcileri ile bir araya gelmişti.

Yaraların sarılması için gerçekleşen ziyarette birde sürpriz bir konu olan okul konusu gündeme getirilmişti.

Sindef Genel Başkanı Hasan Dalkıran yaptığı açıklamada şu sözlere yer vermişti: “Biz buraya Fedarasyonumuza bağlı 100 derneğimizin temsilcisi olarak geldik size selam getirdik acınızı paylaşıyoruz ve sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz Fedarasyon olarak bir projeyi üstlenmek isteriz dedik ve Başkan Hayrattin bey ellerinde hazır okul projesi olduğunu afetten önce hazırladıklarını söyledi bizde seve seve o projeyi üstlendik bu proje bize yabancı değil biz Sindef olarak ilk kurulduğumuz yıllarda Avrupa’daki Asilder ile birlikte Sinop Üniversitesi ne 5 katlı bina yaptık yıllar sonra yine bize bir Eğitim Yuvası yaptırmak nasip oluyor memleketimize hayırlı uğurlu olsun bu ne ilk nede son olacak Sindef var oldukça bizdede bu yürek oldukça Sinopun bütün ilçelerinde Eğitim Yuvası yapmayı Allâh nasip etsin.” dedi.

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya’da verilen desteğe teşekkür etti.

Temel atma törenine büyük bir katılımın olacağını düşünülüyoruz bürokratlar, Mülkü Amirler, STK lar başta olmak.üzere bizlere destek veren veremeyen bir çok dostumuzun yanımızda yer alacağını düşünüyoruz dedi.

Ekim ayında yola çıkacaklarını belirten Dalkıran, Sinop Dernekleri Federasyonu’muzun bulunduğu ilçe Bağcılar İstanbul dan hep birlikte yola çıkacağız.

Allah naip ederse Ekin ayında temel atma törenini gerçekleştireceğiz önümüzdeki günlerde temel atma tarihimizi sizlerle paylaşacağız bizlere eşlik etmek isteyen

Sadece Sinoplu hemşerilerimiz değil kim bizimle olmak istiyorsa kapımız ona açık” bu mutlu günümüzde herkesi yanımızda görmek istiyoruz “Sen Ben Yok Biz Varız”  dedi.

Nermin Aydın

Sinop Dergisi Genel Koordinatörü

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!