GÜNDEM

SİLİVRİ’DE ATIL ARAZİLER ÇİFTÇİYE CAN SUYU OLDU

Silivri’de 3 bin 500 dönümlük araziye, ilçedeki çiftçilere hibe olarak verilmek üzere yerli ve milli tohumluk arpa ekimi yapılacak. Hedef; 25 milyon liralık tarımsal ciro.
İstanbul’un tarım arazilerinin bulunduğu Silivri’de atıl durumdaki arazilerde, yerli ve milli tohumun yaygınlaştırılması amacıyla 300 dönümle başlayan ekim alanları 3 bin 500 dönüme çıkarıldı. Tarlalardan elde edilecek tohumlar, bölgedeki çiftçilere ücretsiz dağıtılarak arazilerinde değerlendirmeleri sağlanıyor.

Geçen yıl 2 bin 500 dönüm belediye arazisinde zirai faaliyet yaparak bölge üreticilerine bir yılda 7 milyon TL’lik bir destek sağlanırken, bu yıl 3 bin 500 dönüm arazide toplam 25 milyon liralık tarımsal ciro hedefleniyor. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yeni sezon için belediyeye ait arazilerde üretim planlamalarını yaptıklarını, çiftçi ve hayvancıya desteklerinin süreceğini belirtti.

Yılmaz şunları söyledi: “2 bin 500 dönüm olan ekim alanımızı 3 bin 500 dönüme çıkardık. Bunun bin 500 dönümlük kısmında yerli ve milli sertifikalı arpa tohumu ekimi, bin dönümüne ayçiçeği, 500 dönümüne kavun ve bamya, 250 dönümüne silajlık mısır, 250 dönümüne ise tıbbi ve aromatik bitki ekimi yapacağız.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da tohumluk arpalarımızı, samanlarımızı ve silajlık mısırlarımızı ilçemizdeki küçük ve orta ölçekli üreticilerimize hibe olarak dağıtacağız. Tarımsal üretimimiz her yıl artarak devam edecek. Silivri Belediyesi olarak, Silivri’nin verimli topraklarını korumaya, atalık tohumlarımıza sahip çıkmaya, çiftçimize, hayvancımıza destek olmaya devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!