GÜNDEM

SANAT MECLİSİ BAKIRKÖY’DEN SESLENDİ ‘’YETER ÖLÜYORUZ,ÇALIŞTIĞIMIZ ALANLARI AÇIN’’

Sanat Meclisi, Bakırköy Meydan’da pandemi sürecinde sanatçıların yaşadığı mağduriyete dikkat çekerken hükümete seslenerek “Yeter ölüyoruz, çalıştığımız alanları açın” dedi

Sanat Meclisi, Bakırköy meydanda toplanarak bir basın açıklaması yaptı. Pandemi sürecinde sanatçıların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken açıklamada iktidarın kendilerine hiç destek olmadığı vurgusu yapıldı.

Kiralarını ve faturalarını bile ödeyemeyecek duruma geldiklerini belirten sanatçılar kendilerine sürekli sunulan vaatlerin gerçekleştirilmediğine dikkat çekti.

Dünyada ve ülkemizde çok büyük bir salgın yaşandı ve yaşanmaya da devam ediyor. 16 ay önce salgın başlarken ülkeyi yönetenlerin ilk işi, bizleri kapatmak oldu.

Bizler, o tarihten bu yana para kazanamaz olduk. Hayati ödemelerimizi yapamaz olduk. Ama bizi yönetenler o tarihten bugüne, bize destek olacaklarına dair sözler verdiler.

Bize “Bekleyin” dediler. Bize “Çareler sunacağız” dediler. Bizler beklemeye koyulduk. Hayat zordu. Ailemizi, çocuklarımızı geçindiremez olduk. Kiralarımızı, faturalarımızı veremez olduk. Ama ülkeyi yönetenler bize, “Bekleyin” demeye devam etti.

 Biz bekliyorduk ama hayatın ödemeleri bizi beklemiyordu. Bir zaman sonra üstümüze hacizler gelmeye başladı. Hep birlikte “Yeter, ölüyoruz” dedik. Bağırdık ama bizi duyan kimse olmadı.

Müzik aletlerimizi sattık. Biz bu halde yaşamaya devam ettik. Bıçak kemiğe dayandı.

Açıklamada normalleşme sürecinde her yerin açılırken sanat alanlarının hala kapalı olduğuna değinilirken “Çalıştığımız alanların kapılarını açın. Biz kendi ekmeğimizi kendimiz kazanmak, kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz.” denildi.

Ailesinin yüzüne bakamayan onlarca sanatçı arkadaşımız, intihar etti. Anayasanın 14. maddesi açıkça “Devlet, sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korur” diye yazmasına rağmen bizler, ülkenin sanatçıları, geçen kışı soğukta, yarı aç, yarı tok geçirdik. Şimdi yaz geldi. “Tamam” dedi yönetenler, normalleşiyoruz. Bir baktık, her taraf açıldı ama sanat alanlarının kapısı hala kilitli. Artık yalanlardan bezdik.

Bugün siz halkımızın önünde ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz: Çalıştığımız alanların kapılarını açın. Biz kendi ekmeğimizi kendimiz kazanmak, kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!