SPOR

RÜZGAR BİLE FENERBAHÇE’DEN YANA

Süper Lig’de Fenerbahçe Rüzgarı esmeye devam ediyor.
Sakatlar bir bir düzelince Fenerbahçe’de iyi oynamaya başladı ve evinde sivasspor’u 4-1’lik net bir skorla mağlup etti ve adeta rakibi Galatasaray’a Ben Avrupa’da 6 yerim 5 yerim ama Ligi sizlere vermem diye cevap verdi .
Fenerbahçe Konfederasyon kupasındaki mağlubiyeti çok çabuk unutup lige dönmesi büyük bir başarı şimdi açıkça söylemek gerekirse Galatasaray ve Fenerbahçe bu yıl oynadıkları futbolda taraflı taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandılar.
Beşiktaşta Konfederasyon kupasında farklı mağlup olmuştu ama Beşiktaş lige döndüğünde Ankaragücü’nü yenebilseydi bugün çok farklı şeyler konuşuyor olurduk ancak Fenerbahçe’nin yapmış olduğu başarıyı Beşiktaş yapamadı ezeli rakibi Galatasaray ise emin adımlarla yoluna devam ediyor liderle aynı puanda onu takip ediyor diğer rakipleri Beşiktaş ve Trabzon dükkanı erken kapattılar.
Son 5-6 yılın şampiyonluk adaylarından Başakşehir ise düşme hattından bir türlü kurtulamadı ve böyle son haftalara kadar devam edeceğini tahmin ediyorum. Ancak sezonun sonunda Galatasaray 95-96 puanla şampiyon bitirir Fenerbahçe 1 veya 2 puanla 2.sırada tamamlar diye düşünüyorum. Galatasaray Çünkü bu lige bir gömlek fazla geliyor. Fenerbahçe ise Ligi elindeki mevcut kadroyla götürmeye çalışıyor.
Galatasaray hem Avrupa’da hem de Türkiye Ligi’nde çok başarılı sonuçlar alıyor zorlanmadan, Avrupa’da ise yani En kötü ihtimalle Ben UEFA’dan devam edeceğini düşünüyorum ve benim daha önceki yazdığım yazımda (Ağustos ayında) bu yolun sonu final demiştim. Galatasaray Avrupa’da yarı final çeyrek final final Ama finallerin birinde Galatasaray’ı göreceğiz Beşiktaş ligden kopmaz arkadan takibe devam edecektir.
Ancak 75-76 puanlarda Ligi bitireceğini tahmin ediyorum.
Başakşehir’in düşme ihtimali çok yüksek Emre Belezoğlu’nun gitmesi dahi bir şeylerin değişmediğini gösterdi ve Gün geçtikçe haftalar ilerledikçe Anadolu takımları ligde kalmak için daha çok saldıracaklar. Bu durum Başakşehir’in işini dahada zorlaştıracak.

Beşiktaş yeni başkanıyla yeni vizyon ve yeni yönetimle Yarından itibaren göreve başlayacaklar yeni başkan Hasan Arat çok iddialı
ama önümüzdeki yıllar için umutlu bir yola çıktığını düşünüyorum Hasan arat’ın Ekibinde futbol dünyasının tanınmış hocalarından Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba’da var.
Hayırlısı diyelim.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!