GÜNDEM

RAMAZAN TEDBİRLERİ AÇIKLANDI

Lokanta ve kafeler Ramazan’a kadar yüzde 50 kapasiteyle çalışacak, Ramazan’da sadece paket servis yapılacak

Kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye’nin beklediği kararları açıkladı. Kafe ve restoran gibi işletmelerle ilgili merak edilen tedbirler hakkında konuşan Erdoğan, “Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Ramazan’da ise hizmetler paket servis ile sınırlandıracak” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde düzenlenen Kabine toplantısı, sona erdi. Kabine sonrası alınan kararları açıklamak için kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kafe ve restoran gibi işletmelerle ilgili merak edilen tedbirler hakkında açıklamalarda bulundu.

İŞLETMELER YÜZDE 50 KAPASİTE İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni tedbirlere göre, lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye’de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerinde paket servisi devam edecek olup sadece Ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafeler hizmetlerini paket servis ile sınırlandıracak.

RAMAZAN’DA ÜLKE GENELİNDE KISITLAMA UYGULANACAK

Alınan tedbirler kapsamında ayrıca, Türkiye’nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması 21.00 -05.00 olarak devam edecek. Kırmızı illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olup, Ramazan ayında ise ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması getirildi. Ayrıca ülke genelinde sahur ve toplu iftar programları da düzenlenmeyecek.

GENELGE YAYIMLANDI

Genelgeye göre; tüm risk gruplarında yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi iş yerleri; Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde yüzde 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilecek. İşletmelerde HESkodu sorgulaması yapılarak, 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edecek.

OTURMA DÜZENİ

Ancak bu iş yerlerinde aynı masada; düşük ve orta risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde en fazla 4 kişinin, yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerdeki işyerlerinde en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecek.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!