YAZARLAR

PERDE ARASI

Merhaba! Bakırköy FM günlerinden tanıdığım Bakırköy Lisesinden  okuldaşım Ramazan Koşak’ın  basın yayın sevdası devam ediyor. Üretken yaratıcı arkadaşım, yeni kurduğun platform İNTERNETHABERCİ.COM hayırlı olsun. Başarılı olacağından eminim. Yolun açık olsun.

Bana yazmamı önerdiğin için teşekkür ederim. Onur duydum, mutlu oldum.Yıllardır emek verdiğim ve aşkla bağlı olduğum tiyatrodan bahsetmek isterim. Yaşadığımız  acılı pandemi sürecinde  tiyatronun simgesi olan ağlayan ve gülen yüz masklarının gülen yüzü de hüzünlü bugünlerde.

Bakırköylüler DERNEĞİ Tiyatro Atölyesinde , oyuncularımın yoğun emek ve özverili çalışmalarıyla sahneledikleri  BİR MEVSİM TUT İÇİNDEN  adlı oyunumuz kapalı gişe oynarken  ve tam da turne teklifleri gelmişken on dakika perde aramız  on ay oldu.

Bu zor günlerde birçok sektör kapandı. İşsizlik, gelir kaybı gibi sorunlar yaşanıyor. Sağlık için hayatı yavaşlatmak eve kapanmak ve fedakar sağlık çalışanlarının iş yükünü azaltmak için de gerekli önlemler alındı. Bu kapanmalardan tiyatroda etkilendi.

Devlet desteği alamayan Özel Tiyatroların ışıkları söndü, perdeleri kapandı. Sanat platformlarında seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Şehir ve Devlet Tiyatroları kısıtlamalı önlemlerle oyunlarını sahneleme çabasındalar. Destek olmalıyız. Online yayınlarla arşivler açıldı.Kendi adıma dijital ortamda yayınlanan oyunlardan tat alamadım. Oyuncu arkadaşlarım ve tüm sanatçı dostlarım güçlüklerin üstesinden geleceğiz. Dünya bir oyun sahnesidir. Bu sahnede hep var olacağız.Perde açılacak,rolümüzü canlandırıp, selamımızı vereceğiz. Sanatsal üretim devam edecek.

Köyümün kapalı olan Belediye Tiyatroları (BBT) ,Sinema salonları, Sanat Atölyeleri, sergiler, STK lar, dernekler  ve  lokalleri, TSM ve THM koroları , yasaklar kapsamında olan Amatör futbol nedeniyle Bakırköy Sporun maçlarına da gidemiyoruz. Tribunleri de özledik. Oyun sonrası gittiğimiz Mıknatıs Kafe ve özlediğimiz her şeye güzel günlerde tekrar kavuşacağız.

Bakırköylü ya sanatçıdır ya da sanatseverdir. Kaybettiğimiz Bakırköylü Sanatçıları saygı ve rahmetle anıyorum. Kelimenin özü bu köşeden diğer sanat disiplinleri için de söyleşi ve kültür sanat haberleriyle buluşacağız.

SANATLA,SAĞLIKLA,SEVGİYLE

HALUK AYVAZOĞLU

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!