SPOR

OYUN YOK GALİBİYET VAR

 

Karagümrük maça fazla sayıda eksik oyuncuyla çıktı. Trabzonspor ise maça 3 eksikle çıktı. Trondsen sakat, Bakasetas cezalı, Abdulkadir Parmak kadro dışı.

Abdulkadir Parmak geçen hafta Galatasaray maçındaki tavırları yüzünden kadro dışı bırakıldı. Abdullah Avcı, Abdulkadir Parmak’ı oyuna sokmak istedi ancak Abdulkadir Parmak kabul etmedi. Bunun üzerine ertesi gün antrenmana çıkmak istemedi.

 Bunun üzerine Trabzonspor yönetimi AbdukadirParmak’ı kadro dışı bıraktı ve para cezası verdi. Bence kesinlikle doğru bir karar. Yaptığı hem arkadaşlarına saygısızlık hem hocaya saygısızlık hem de camiaya saygısızlık. Kimse kendisini Trabzonspor’un üstünde göremez.

Ne demişti Trabzonspor’un efsane futbolcusu ve eski teknik direktörü Ünal Karaman?

Ünal Karaman:”Ruhu, yüreği burada değilse beni şampiyon yapacağını da bilmiş olsam, ben onun nazını çekmem. Trabzonspor naz çekmez.”

“Bir oyuncunun kimliğinde doğum yeri Trabzon yazıyor olması demek onun Trabzonspor için sonuna kadar her şeyini vereceği anlamına gelmiyor” diyen Karaman, “Onun için bu acıyı bizimle paylaşacak, ‘adamım’ diyerek sahada mücadele edecek, ‘ben burada en önemli parçayım’ diyerek kendi yüreğini ortaya koyacak, onlarla devam edeceğiz. Bunun içine altyapıdan gelen oyuncular da dahil. Burada herkes ayağını yere basacak.


Trabzonspor-Karagümrük maçının ilk yarısı kısmen zevkliydi. 15. dakikada Djaniny penaltı kullandı ve topu ağlara gönderdi. Karagümrük oyuncusu Jimmy Durmaz dakika 29’da sakatlanıp yerini Ndao’ya bıraktı. Maçın ilk yarısı 1-1 sonuçlandı

Edgar sakatlandığı için ikinci yarıda yerini Hosseini’ye bıraktı. Djaniny dakika 65’de ikinci golünü attı ve maç skorunu belirleyen isim oldu.Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup eden Trabzonspor, Süper Lig’deki beş maçlık beraberlik serisini sona erdirdi.

Trabzonspor 2 golünü de rakip hatasından dolayı attı.(Biri penaltı biri de rakibin yavaş geri pas atmasıyla)

Trabzonspor çok kötü bir oyun sergiledi.

Uğurcan Çakır yine maçı gol yemeden tamamladı. Çok üst düzey bir performans sergiliyor. Serkan 2 haftadır çok iyi bir performans sergiliyordu ancak bu maç iyi bir performans sergilemedi. 2/3 tane kritik pozisyonlarda hata yaptı ve nerdeyse  takımına golü yedirtiyordu.

Geçen maç çok şık bir gol atan Edgar, iyi bir performans sergiledi. İkinci yarı yerine Hosseini girdi. Hosseini’ye çok fazla top gelmedi, fena değildi. Vitor Hugo kusursuzdu. Edgar ve Hugo, Trabzonspor’a gelmiş en iyi stoperlerden olabilirler.

Marlon vasatın biraz üstüydü. Ofansif anlamda çok bir şey yapamadı. Defansta da hataları vardı.

Baker orta sahanın gerisinde oynadı, ara ara ileri çıktı ve etkiliydi. 2 maçtır iyi oynuyor, performansında çok büyük artış oldu. Berat da sakatlıktan sonra mükemmel döndü. Yapması gereken her şeyi yaptı. Pres yaptı, top çaldı, top dağıttı, ileri çıktı. Maçın adamı adaylarından biri.

Nwakaeme ilk yarı etkiliydi ancak ikinci yarı resmen çöküşteydi. Son zamanlardaki kötü performansına devam etti. Ekuban da aynı şekilde son zamanlardaki kötü oynuna devam etti. Çok isteksizdi, özellikle ikinci yarı hiçbir şey yapamadı. Yusuf Sarı ilk yarı fena değildi. Ara sıra top sürme yeteneğini çok iyi kullandı.

Djaniny 2 tane gol atmasına rağmen performansını beğenmedim. 1 tane atıyorsa 10 tane kaçırıyor.Djaniny, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında iki gol attı.

Oyuna sonradan giren Flavio etkisizdi, sadece koştu ve pres yaptı. Abdullah Avcı’nın değişikliği daha erken yapması gerekirdi ancak yapmadı. Ya da birilerine mesaj vermek için yapmadı.

Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde topa %40’ın altında sahip olduğu üç Süper Lig maçından da galip ayrıldı. 2-0 vs Fatih Karagümrük, 2-1 vs Beşiktaş, 1-0 vsHatayspor.

Bu sezon en az 10 Süper Lig maçında görev yapan kaleciler arasında kurtarış yüzdesi en yüksek isim Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır.

Bu sezon en fazla Süper Lig maçında kalesini gole kapatan kaleci Uğurcan Çakır.

Trabzonspor bu sezon iç sahada en az isabetli pas yaptığı ilk yarıyı Fatih Karagümrük karşısında oynarken (138), İstanbul ekibi de en fazla pas isabeti bulduğu ilk devreyi geride bıraktı (325).

Evinde oynadığı son beş Süper Lig maçında bir galibiyet alabilen Trabzonspor (2B 2M), Abdullah Avcı yönetiminde çıktığı ilk sekiz iç saha karşılaşmasında tek yenilgi almıştı (6G 1B).

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!