YAZARLAR

ÖNCE SAĞLIK

Ocak ayında başlayan rahatsızlığım beni kırk gün eve hapsetti. Hala hava soğuk diye evdeyim. Sadi Konuk hastanemizin acil servisinin titiz araştırması sonucu koydukları teşhis sonrası Allah’a şükür daha iyi durumdayım. Tüm personele sonsuz teşekkürler.

İki yıldır Korona illeti yüzünden hepimize bıkkınlık geldi. Tüm spor müsabakalarında tribünler tamamen dolu, korkusuzca maçlara gidiliyor. Kafelerde dip dibe oturuyoruz. Sıkıldık artık, hepimiz haklıyız bugüne kadar hiç böyle sıkılmamıştık.

13 Mart Pazar akşamı benim için aşırı duygu yüklü olacak. Mahmure Yağmur hocamızın yazdığı, Haluk Ayvazoğlu hocamızın yönettiği “Bir Mevsim Tut İçinden” oyunumuzu canım annemin doğup büyüdüğü Kartal ilçemizde Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde oynayacağız. Nasıl duygu yüklü olmam dedem, anneannem, dayım ve annemin teyze ve halaları hepsi oralılar. Biz küçükken her bayram hepsini dolaşır hasret giderirdik. Rıhtımı ve dedemlerin karşısındaki yazlık sinemayı hiç unutamam. Nilüfer, Edip Akbayram, Yasemin Kumral ve birçok sanatçıyı ilk kez orada seyretmiştim.

Yıllar bizleri birçok geleneklerden uzaklaştırdı. Özellikle aile büyükleri vefat edince ne bayram kaldı ne de ziyareti. Şimdi cep telefonlarından bazen görüntülü, bazen sesli bayram kutlar olduk. Hele bu Korona kardeşi kardeşten, insanlığı birbirinden kopardı.  İnşallah en kısa zamanda bu da son bulur da hepimiz maskesiz sokaklarda yürürüz.

Kendinize iyi bakın.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!