SİYASET

MİÇOTAKİS’İ UYARAN MUSTAFA SARIGÜL’E YUNANİSTANDA SALDIRI GİRİŞİMİ

Türkiye Değişim Partisi İstanbul İl yönetiminden Şafak Kıyar ve Metin Üreyişli gazetemizi arayarak Yunanistan’da Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül’e çirkin saldırı gerçekleştirildi dediler.

Yunanistan parlamentosunun önünde “Amerika’ya güvenme. Çözümü Amerika’da değil, Türkiye’de ara” diyerek Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i uyaran Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Atina’da saldırı girişimine uğradığını açıkladı. Partinin genel sekreteri ise bir grup tarafından darp edildi.

.

Sarıgül, Yunanistan Parlamentosu’nun önünde düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’e “Silahlardan umut bekleme, barışa yönel.” mesajı verdiğine dikkati çekti. Basın toplantısı sonrası kendisine sözlü saldırılar olduğunu dile getiren Sarıgül, daha sonra da bir grup tarafından fiili saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu söyledi.

Sarıgül, kendisinin ve Parti Genel Sekreteri Teoman Mutlu’nun iyi durumda olduğunun altını çizerek, bugün Atina’dan ayrılacaklarını ve 23.30’da İstanbul Havalimanı’nda olacaklarını kaydetti.

GENEL SEKRETER TARTAKLANDI
TDP Genel Sekreteri Mutlu da Sintagma Meydanı’nda konakladıkları otelin yakınında, Parti Genel Başkanı Sarıgül’e kimliği belirsiz kişilerce saldırı girişiminde bulunulduğunu anlattı. Sarıgül’ün güvenli şekilde yeniden otele girmesini sağladığını kaydeden Mutlu, o sırada söz konusu grubun kendisini tartakladığını aktardı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!