SPOR

MHK VE HAKEMLERDE İKBAL VE ZAAFİYET

Maalesef Bazı gizli zafiyetleri olan bazı hakemleri yoldan çıkartan MHK nın bir ikbal uğruna gerçekleştirdiği uyanıkça atamaları oluyor.

Sanıyorum Hakemlerin bir kısmı bu durumdan kendilerine vazife çıkartıp güya seyredenlerin anlayamayacağını zannettikleri düdükleri çalıyorlar ya da çalmıyorlar.

MHK biliyor hangi hakem cesaretli, hangisi sert, hangisi doğru işler yapar, hangisi korkak, hangisi eyyam yapar ona göre de maç dağıtıyor.

MHK  böyle yanar döner davranmasa zararlı davranışları olan hakemleri elese düzgün, zaafiyet göstermeyen hakemlere de meydan kalır.

Ama hakemlikte her zaman balık baştan kokar. Aynı MHK gibi. MHK kokuşunca hakemler de kokuşuyor maalesef. Bu hafta yapılan hakem atamaları İle maçlarda sıkıntılı pozisyonlar olsaydı neler olurdu acaba? Çok gollü galibiyetler olunca sorun da göze çarpmamış oldu hakem yönetimlerinde.

Bakmayın siz geçen haftalarda MHK’nın istenmeyen hakemleri o takımların maçlarına vermesine. Bir ucuz gösteriydi o aslında.

Bazı eleştirmenlerim MHK hakkında orada burada konuşmasını engellemek içindi o atraksiyon.

Genel olarak MHK’nın yaptığı basit aslında.

Kendisini kurtaracak hakemleri ismi büyük olan takımların maçlarına tereyağından kıl çeksinler diye tayin ediyor. Ama  bazı hakemler de bunu insanın gözüne sokuyor Halis Özkahya gibi.

Geçmişte yüzüne futbolcu tarafından tükürülen sonra bana değil yere tükürdü diyen bu halis hakem kardeşimiz bu hafta Galatasaray’lı oyuncunun aşırı sert hareketini sarı kart ile geçiştirerek kimleri kurtardığını düşündü acaba?

Kendince  Galatasaray’ı mı susturdu?

Yoksa MHK’yı mı kurtardı?

Galiba ikisini de becerdi maharetli hakem! Halis Özkahya.

MHK acaba bunun için mi vermişti? Halis hakemi Galatasaray maçına?

MHK kendini savunabilir tabi, diğer büyük takımlara da Özkahya’yı sırayla verdik diyebilir.

Der de o maçlarda belki de hakemin müdahale edeceği önemli pozisyon olmamıştır!

MHK’ya tavsiyem hesaplı maç yöneten, cesareti olmayan, kendini büyük takımlara yarandırma gafleti içinde olan, büyük takımların iç saha maçlarında idareci olan, büyük takımların dış saha maçalarının hakemiyim diyen, büyük takımlar beni deplasman maçlarına istiyorlar diyen dolayısıyla deplasmanda büyük takımları gözeten hakemlerin hakemliklerini bitirin.

Bitirin ki düzgün, dürüst hakemlere kalsın meydan.

Siz de MHK olarak doğru, dürüst iş yaptığınızı gösterin cümle aleme. Tabi ki bunca hakem yönetimi sıkıntısına rağmen sezon sonunda yerinizde kalabilirseniz.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!