SİYASET

MEMLEKET PARTİSİ BAKIRKÖY İLÇE BAŞKANI HAZAL KARAOĞLAN’DAN KADINLARA TAM DESTEK

Memleket Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığı, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne ilişkin farkındalık yaratmak, sevgi ve şefkati vurgulamak adına kadınlara özel kahvaltılı program düzenledi. İlçe Başkanı Hazal Karaoğlan, Genel Başkanları Muharrem İnce’nin selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de unutmadı.
Kalabalık bir kadın grubunun katıldığı toplantıda konuşan Memleket Partisi Bakırköy İlçe Başkanı Avukat Hazal Karaoğlan, aynı zamanda Uğur Koleji Müdürü de olan Başkan Yardımcısı Öğretmen Sevim Budun’la birlikte organize ettikleri programa katılan herkese ve tüm yol arkadaşlarına teşekkür etti.


“TARTIŞMAYA KAPALI OLAN TEK KONUMUZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR”
Atatürk’ün çizdiği yolda, kadınlar olarak gururla ve kendi ayakları üstünde yere sağlam basarak ilerleyeceklerini söyleyen Hazal Karaoğlan, Memleket Partisi’nin tartışmayacağı ve tartıştırmayacağı tek konunun “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk” olduğunu söyledi.


“HİÇ BİR CANLI ŞİDDETE UĞRAMAMALI”
25 yıldır Avukatlık mesleğini icra eden Hazal Karaoğlan, “Bu gün mesleğimi yapabiliyor, bir ilçe başkanı olarak da siyaset yapabiliyorsam bunu Atatürk’ün kadınlara verdiği haklara borçluyum” diyereki ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ diye bir günün olmasından da aslında hoşlanmadığını, “Keşke de böyle bir gün olmasa” sözleriyle ifade ederek, “Sadece kadınlar değil hayvanlarda dahil hiç bir canlı şiddete uğramamalı” dedi.


“BANA GÖRE KADINLAR DAHA ÜSTÜN”
Kadın erkek eşitliğini ön planda tutan Memleket Partisi’nde olmaktan da büyük onur duyduğunu belirten Hazal Karaoğlan, “Bana göre kadınlarla erkekler eşit değil. Kadınların daha üstün olduğunu aslında günlük hayatımızda da görüyoruz” diyerek espiri yaptı.


“KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ KONUSUNDA SAMİMİYİZ, TÜZÜĞÜMÜZDE FERMUAR SİSTEMİ VAR”
Memleket Partisi olarak fermuar sistemini benimsediklerini, diğer partilerde olduğu gibi kadın kotası değil, fermuar sistemi ile seçimlerini yaptıklarını, bu kuralın da parti tüzüklerinde yer aldığını söyleyen Karaoğlan, bunun da samimiyetin bir göstergesi olduğunun altını çizdi.
2022 ekim ayı itibari ile istatistiklere yansıyan 275 kadının öldürüldüğünü, şüpheli ölümlerin bu rakama dahil olmadığını da sözlerine ekleyen Hazal Karaoğlan, hayatını kaybeden kadınları rahmet ve saygıyla anarak, “Bir hukukçu olarak da, kadının daha fazla korunmaya ve güvenceye ihtiyacı olduğu böyle bir dönemde Cumhurbaşkanı kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını bir kez daha kınıyorum. İstanbul Sözleşmesi’nin her bir maddesi kadınların yaşam hakkını savunuyor. Böyle bir sözleşmeden Cumhurbaşkanı kararnamesiyle çıkılamaz. Dolayısıyla, TBMM yeni yasa yapmadıkça İstanbul Sözleşmesi yürürlükte sayılmalıdır” dedi.
“İKTİDARIMIZDAKİ İLK İŞİMİZ İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YÜRÜRLÜĞE SOKMAK”
İktidar oldukları taktirde, ilk işlerinin İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe sokmak olacağını vurgulayarak devam eden Karaoğlan, “Şiddete uğrayan, mağdur edilen, toplumsal iradeye yapılan tüm müdahalelere karşı hayvanlar da dahil olmak üzere tüm canlıların yanında olacağız. Atatürk’ün çizdiği yolda, gösterdiği hedefte, Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak yürüyeceğimizi ifade ederek, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!