YAZARLAR

MASUM GÜNAYDIN

Bir buçuk senedir dünya ve ülkemizin başında kara bulutlar dolaşıyor. Ege ve Akdeniz’deki orman yangınları canımızı çok acıttı. Maalesef bitkiler, hayvanlar ve insanoğlu çok zarar gördü.


Twitter, Instagram, Whatsapp ve Facebook çabuk haberleşmemiz için bizim elimiz ayağımız oldu. Ben iyi kullanıldığı zaman Facebook’un faydalı bir araç olduğunu düşünüyorum , ayrıca mümkün olduğu kadar hakkını vermeye çalışıyorum. Afetlerin olduğu dönemlerde eğlence unsuru olan hiçbir şey paylaşmıyorum ki birçok kişide bunu yapıyor. Her sabah Facebook sayfalarımda Günaydın dediğim için fazlasıyla eleştiri aldım. Eğlence unsuru taşıyacak bir kare fotoğraf koymadım yazı yazmadım. Çünkü ormanlarımız yanıyor insanlarımız perişan durumdaydı. Ama o masum günaydınıma dahi laf söylendi. 1 Nisan 2016 yılında annemi kaybettiğim gün bile sayfalarımda günaydın dedim. Günaydın en az iki kişi olan ailelerde bile sabah uyanınca söylenen bir sözcük. Eğlence unsuru taşımayan sadece güzel bir dilek.


Klavyeye basıp eleştirmek çok kolay. Büyüklerimiz hep derdi kalp kırmak çok kolay, onu tamir etmek çok zor.
Geçtiğimiz günlerde, Bakırköylüler Derneği aracılığı ile topladığımız yangın bölgelerine yardım için bile söylenmedik söz kalmadı. Vazife çıkarmayın diye şahsıma ve derneğime yazılar yazıldı. Bazı söylenenleri yazmıyorum çünkü mantık dışı söylemler. Tabi ki bunlar sadece bir – iki kişi , diğer tüm dostlarımıza maddi ve manevi yardımlarından dolayı çok teşekkür eder, yangın da hayatını kaybeden canlarımız için çok üzüldüğümüzü belirtiriz.
Bu yazımı yazarken Kastamonu ve Sinop başta olmak üzere birçok ilimizde sel felaketi yaşandı. Hayatını kaybedenlere rahmet diliyoruz. İnşallah ülkemiz ve tüm insanlık afetsiz günler yaşarlar.


İçinizi fazla karartmadan biraz da güzel şeylere değinelim. Bakırköy’de yaşayan herkesin bildiği, hemen hemen her yaştaki erkeklerin meşin yuvarlağın peşinde koştuğu Zuhuratbaba mahallesi sınırları içinde bulunan Yücespor sahası 5 Temmuz 2021 pazartesi başlayan Veteranlar maçlarının finaline geldi. Bu yazım yayınlandığından üç gün sonra yani 18 Ağustos’ta final maçı oynanacak. Final maçında oynayacak Eskidostlar ve Çamoluk takımlarımıza başarılar , turnuvaya katılan tüm takımlarımıza teşekkür ederiz.


Teşekkürün en büyüğü Yücespor başkanı
Ender Doğru kardeşimiz ve yönetim kuruluna.
Alkışlarımız her akşam saha kenarını dolduran Bakırköy sevdalısı Bakırköylülere ve sahada ter döken güzel insanlara gelsin. Spor bir kez daha galip geldi; yıllarca birbirini görmeyen dostları bir araya getirdi.
Kardeşliğin, dostluğun ve arkadaşlığın bozulmayacağı, birlikte olacağımız nice yıllara diyerek final maçında buluşmak üzere.

Kendinize iyi bakın.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!