SPOR

LETONYA KABUSU (Arda Civil)

Milli takımımız; Hollanda’yı 4-2, Norveç’i 0-3 yendikten sonra Letonya ile maç yaptı. Maalesef 3-3 berabere kaldık. Grubumuzda birinciyiz ancak yinede Letonya maçından alınan 1 puan Türkleri üzdü.

Letonya sürekli kontra atakla ya da uzun toplarla ceza sahamıza  yaklaştı.

Maça hızlı başladık ve erkenden Kenan’ın attığı golle 1-0 öne geçtik. Daha sonrasında Hakan’ın ceza sahası dışından attığı golle farkı ikiye yükselttik. Ancak hemen ardından Caner’İn yaptığı hata sonrasında golü yedik. İlk yarıyı 2-1 önde kapattık.

Mert Müldür’ün ceza sahasında yerde kalmasının ardından  hakem beyaz noktayı gösterdi. Burak Yılmaz şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İlerleyen dakikalarda Letonya serbest vuruş kullandı ve golü buldu.(Caner golde ofsaytı bozdu). Ve başka bir serbest vuruşta  yine defansımızın hatasıyla golü yedik.

İlk 11 bence kötüydü. İki maçta da iyi oynayan Umut Meraş yerine Caner Erkin başladı.

Ozan Kabak, Caner Erkin, Yusuf Yazıcı, Ozan Tufan ve Burak Yılmaz gerçekten çok kötü bir oyun sergilediler. Sonradan giren Taylan Antalyalı, Enes Ünal, Deniz Türüçve  Orkun Kökçü de kötü oynadı.

 Okay Yokuşlu ve Mert Müldür çok iyi oynadılar.

Şenol Güneş bence kötü değişiklikler yaptı. Zaten maça Umut Meraş başlamalıydı ancak Caner erkin başladı. Ve Caner çok kötü oynamasına rağmen 83 dakika sahada kaldı. Burak Yılmaz çok fazla pozisyon kaçırdı ve gerçekten kötüydü ama 90 dakika sahada kaldı. Kalemize toplam 4 şut geldi üçü gol oldu. Uğurcan’ın gollerde yapacak hiçbir şeyi yoktu.

Bu maçtan ders çıkarmalı ve önümüzdeki maçlara odaklanmalıyız.

Şenol Güneş’in Türkiye A Milli Takımı başında mağlup edemediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı ülkeler: Letonya(2B 1M) Brezilya(1B 2M).

Şenol Güneş göreve geldikten sonra A Milli Takım, çıktığı 13 iç saha maçının(8G 4B). sadece birini kaybetti.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!