GÜNDEM

KKTC’DE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan paylaşıma göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde saat 17:27’de

5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Hatay ve Mersin’de de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 17.27’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Gazimağusa kentinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 55 kilometre altında olduğu kaydedildi. Şu ana kadar bölgeden herhangi bir olumsuz haber gelmedi.

Kıbrıs’ta 5.0 büyüklüğünde bir Deprem meydana geldi. AFAD’dan depremle ilgili bir açıklama yayınladı. Rum medyası, ‘Deprem Kıbrıs’ı vurdu’ başlığıyla haberi duyurdu. KKTC’de ise internet siteleri ‘Sallandık’ manşetleri attı. Depremi Hatay ve Mersin Anamur da hissetti.


  • Kıbrıs’ın güneyinde saat 17.26’da bir deprem meydana geldi.

Yerin 60 kilometre altında gerçekleşen 5.0 büyüklüğündeki sarsıntının merkez üssü, Güney Kıbrıs’ın Pergomas kentine 7 kilometre mesafede.

Deprem, Güney Kıbrıs’ın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de hissedildi.

Rum medyası, ‘Deprem Kıbrıs’ı vurdu’ başlığıyla haberi duyurdu. KKTC’de ise internet siteleri ‘Sallandık’ manşetleri attı.

DEPREM, DEV FAY HATTINDA GERÇEKLEŞTİ

Kıbrıs adasının güneyinden geçen devasa fay hattı, Kızıl Deniz’den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay’dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos’un yakınlarından geçip İyon Deniz’i açıklarına kadar devam ediyor.

AFAD’DAN VE KANDİLLİ’DEN İLK AÇIKLAMA

AFAD, Kıbrıs’taki depremle ilgili bir açıklama yayınladı. Depremin 5 büyüklüğünde olduğunu duyuran AFAD, depremin derinliğini ise 55 kilometre olarak duyurdu. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 5.1 olarak açıkladı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre, depremin büyüklüğü 4.9.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!