SPOR

KİMİN KAZANACAĞI BELLİ OLMAYAN LİG

Bu nasıl lig anlamak mümkün değil bir hafta önce galip gelen takım bir hafta sonra mağlup oluyor.

Ya da tam tersi oluyor.

Başakşehir  Galatasaray’dan tam 7 gol yiyor sonraki hafta galip geliyor veya Trabzon Fenerbahçe’yi  2-0 mağlup ediyor bir sonraki lig maçında tam 4 gol yiyiyor. Bu maçlar sadece bir kaçı, geçen hafta Başakşehir hariç ,galip gelenler mağlup oldu.

Bu maçların bu skorlarla geçmesinin illaki bir sebebi vardır. Bunların başında yabancı oyuncuların ödemelerini düzenli alamamaları geliyor daha doğrusu yabancı oyunculara bağlı bir lig olunca bu tür skorlar kaçınılmaz oluyor.

Parasını aldıklarında oynayan ,alamadıklarında oynamayan oyuncular yerine alt liglerde o kadar kaliteli futbolcular var ki dudaklarınızı ısınırsınız.

Ben yıllardır bu işi yapan biri olarak hem A takımları takip ederken aynı zamanda alt liglerde kimler oynuyor geleceğin yıldızları kim olur diye araştırırım.

Geçen yıl Kemalpaşa spor kulübünde merkez orta saha oyuncusu Arif Ahmet Dikmen vardı ,gencecik daha 17 yaşındayken A takımda ilk 11 de oynayan sağ ve sol ayağını çok iyi kullanan oyuncu, bu sezon B.Tepecik spora transfer oldu .

Arif Ahmet gibi kaliteli ülkemizde bir çok oyuncu vardır ,ama bunların içinde aklıyla kalitesiyle oynayan bir kaç oyuncu vardır .

 Arif Ahmet’e çok özel oyunculardan biri. Bu örneği niye verdim dünyanın Euro ‘sunu yabancılara vermektense cesaretle bu oyunlara şans vermemiz Türk futbolu açısından çok daha iyi olur.

Gelelim bu haftanın maçlarına öncelikle Fb geçen haftaki TS mağlubiyetini çabuk unutmuş ve güzel oyununu 4 farklı galip gelerek şampiyonluğun en büyük adayı benim dedi.

Galasaray sıkıntılı başladığı Sivas maçını kazandı ,ancak ben dahil kimsenin anlayamadığı buz gibi Sivas’ın golünü hakemin iptal etmesi haftanın ayı oldu.

Açıkçası maçın hakemi Sivas’ı bitirdi.

Beşiktaş’ta Şenol Güneş henüz istediklerini yapamıyor gibi görünüyor.

Bir kaç hafta içinde kartal yolunu çizer.

Trabzon bir ileri bir geri devam ediyor.

Hakemlerin için formsuz diyemiyeceğim çok kötüler iyilerde bir hafta iyi maç yönetiyor. Bir hafta sonra iyi yöneten o hakemden de eser yok.Verilen ara maalesef ne takımlara nede hakemlere yaramış.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!