SPOR

KARADENİZ DERBİSİ SESSİZ GEÇTİ

Trabzonspor’da Nwakaeme ve Ekuban, Rizespor’da kaleci Gökhan yoktu.İki takım da çok iyi oynamadı. Maçın ilk yarısı Trabzonspor, Rizespor’dan daha üstün oynadı.

İkinci yarı iki takım da kötü oynadı. Yunus Mallı 28.dakika da sakatlanıp yerini Yusuf Sarı’ya bıraktı. 86’da Vitor Hugo 2. sarı karttan kırmızı görüp oyundan çıktı. Maç 0-0 sonuçlandı.

Uğurcan Çakır hatasızdı. Hüseyin Türkmen  yine her zamanki gibi rezalet ötesi oynadı. Hugo ve Edgar ikilisi tek kelimeyle mükemmeldi. Hugo kırmızı kart gördüğü için bazı önemli maçları kaçıracak.

Marlon da kötüydü ama Hüseyin kadar değil.

Abdulkadir Parmak maçın ilk yarısı iyiydi ancak gitgide performansı düştü. Baker kötü oynadı. Ne topla buluştu ne top kaptı ne de fiziksel mücadele kazandı.

Yunus Mallı maça sol kanatta başladı ancak sakatlanıp oyundan çıktı. Yerine Yusuf Sarı girdi. Yunus hâlâ daha fiziksel açıdan çok vasat durumda. Bakasetas gayet güzel bir oyun sergiledi.

 Bence maçın adamlarından biri Bakasetas. Flavio asıl mevkisinde değil de sağ kanatta oynadı. Yusuf’un girmesiyle sol kanada geçti. Çok çabaladı ancak iyi bir oyun sergilemedi.

 Yusuf Sarı da çok etkisizdi, Yusuf’un etkili olması için rakibin yorulmuş olması lazım. Yani Yusuf’un dakika 75’lerde girmesi lazım.

Djaniny de kötü oynadı. Ne ayağında top tutabildi ne de şut çekebildi.

Bence Trabzonspor için bu sene ilk 4 başarıdır. Çünkü takımda düzgün adam yok. Hâla daha Hüseyin Türkmen beceriksizi oynuyor. Bu sene kaybedilen çoğu puan yönetime yazar. Kazanılan puanların çoğu da Abdullah Avcı’ya yazar.

Seneye Uğurcan Çakır’ın satılmasıyla gelen en az 20 milyon Euro ve Yusuf Yazıcı’nın satılmasıyla gelecek en az 15 milyon Euro ile Trabzonspor yönetimi Abdullah Avcı’ya yardım edip iyi transferler yapmalı. Çünkü takımdaki çoğu isim çok kötü. Örneğin Afobe, Djaniny, Hüseyin beceriksizi…

Yönetim bazı oyuncuların yerlerine daha iyi oyuncular almalı.

Rizespor kalecisi Tarık Çetin, Süper Lig kariyerinde en fazla kurtarış yaptığı maçı Trabzonspor karşısında oynadı. Geçen hafta da Kayserispor kalecisi Doğan en fazla kurtarış yaptığı maçı Trabzonspor’a karşı oynamıştı.

Abdullah Avcı, Süper Lig kariyerinde ilk kez Çaykur Rizespor’a rakip olduğu bir maçta gol sevinci yaşayamadı.

Trabzonspor’un Süper Lig’de oynadığı son 13 maçın 12’sinin ilk yarısı berabere (1G); bu 45 dakikaların dokuzu ise 0-0 sona erdi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!