SPOR

KAÇAN GALİBİYET

Galatasaray-Trabzonspor maçı pozisyon açısından çok verimli değildi. Maçın ilk yarısı 0-0 bitti.

Trabzonspor 76.dakikada Edgar’ın mükemmel golüyle öne geçti. Galatasaray 90+6 da Emre Akbaba’nın golüyle durumu 1-1 yaptı ve maç böyle sonuçlandı.Trabzonspor’da Nwakaeme’nin kafa vuruşu direğe çarptı. Trabzonspor, Galatasaray’dan çok daha iyi oynadı. Trabzonspor son haftalardaki en iyi oynunu oynadı.

Uğurcan Çakır neredeyse kusursuzdu. Yediği golde büyük bir hatası var. Topu tutmak ya da topu yumruklamak arasında kaldı.

Serkan Asan 2 haftadır çok iyi oynuyor. Bu hafta da sahanın en iyi isimlerinden biriydi. Hugo ve Edgar çok başka bir seviyede oynuyorlar. Kesinlikle son yıllarda Trabzonspor’a gelen en iyi stoperlerden. Marlon, Trabzonspor adına sahanın en kötü isimlerinden biriydi. Sürekli hata yaptı, orta açamadı, ileriye düzgün bir şekilde çıkamadı.

Berat ilk 11’e geri döndü. Berat da mükemmel bir oyun sergiledi. Yaptığı 2/3 pas hatası dışında çok iyiydi. Baker yine defansif oynadı, oyunun içinde çok yoktu ama takımına yardım etti.

Ekuban son haftalarda Trabzonspor’daki en kötü performansını ortaya koyuyor. Normalde dakika 65./75. dakikalar arasında Ekuban yerine Yusuf Sarı girmeliydi ancak geçen hafta gördüğü saçma bir sarı kart yüzünden bu maç oynayamadı.

Bakasetas da son haftalarda formsuz ancak Ekuban kadar değil. 2 tane gol pozisyonuna girdi ancak golü atamadı.

Nwakaeme ilk yarı iyiydi ancak ikinci yarı kötüydü. Kornerden gelen topa kafayla vurdu ancak top direkte patladı. Yerini sakatlıktan dönen Abdülkadir’e bıraktı.

Djaniny fena değildi ancak santrafor olmadığı için, Trabzonspor çok büyük bir eksiklik hissediyor.

Oyuna sonradan giren Afobe daha top süremeyi bile bilmiyor. Top ayağına 2 defa geldi. İkisinde de hiçbir müdahale yokken yere düştü.

Galatasaray gerçekten çok kötü bir oyun oynadı. Muslera hariç tüm oyuncuları vasattı. Böyle bir oyunla puan kazanmakta bir başarıdır.

Maçın adamı bence Edgar. Gerek müdahaleleri olsun gerek hava topları olsun gerek attığı mükemmel golü olsun kusursuzdu.

Trabzonspor’un yediği golde bazı oyuncuların hatası vardı. Hugo’nun orada o faulü yapmaması gerekirdi, Afobe’nin topa koşması lazımdı arkasını yürüyüp arkasını dönmesi değil, Uğurcan Çakır’ın topu yumruklaması gerekirdi, Flavio’nunofsaytı bozmaması gerekirdi.

Eğer Trabzonspor golü yemeseydi Galatasaray ile arasında sadece 3 puan fark olacaktı.

Mayıs 2012’den bu yana ilk kez Galatasaray’ın Trabzonspor’u konuk ettiği bir Süper Lig maçı berabere bitti.

Son beş Süper Lig maçından birer puanla ayrılan Trabzonspor, üst üste beş beraberliği en son Aralık 2017-Şubat 2018 arasında almıştı.

Galatasaray bu sezon ilk kez bir iç saha maçının ilk yarısını isabetli şut çekemeden tamamladı.

Galatasaray kalecisi Fernando Muslera’nın Süper Lig kariyerinde en fazla gol yediği takım Trabzonspor.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!