GÜNDEM

İSTANBUL’DA KONUTLAR TAVAN YAPTI !

İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda Sarıyer’de yüzde 109, Beşiktaş’ta yüzde 74, Başakşehir’de yüzde, Arnavutköy’de yüzde 50 arttı. Kiralık konutta ise Bağcılar yüzde 114 artışla ilk sırada. Fiyat artışlarında metro hatlarının kısmı etkisi bulunuyor.

E-5 hattında hareketlilik var

Bağcılar’ın Kirazlı semtinden başlayarak Bakırköy’deki İDO iskelesine kadar uzatılacak olan metro hattı ile Ataköy’den İkitelli’ye gidecek metro hattı Bakırköy ve çevresinde bir hareketlenme yarattı. Ataköy ve Bahçelievler’in Şirinevler semtinde ise yüzde 42-43 oranında fiyat artışı gerçekleşti. Metro durağının geçeceği Yenibosna’da ise kiralık konutlarda yüzde 48’lik bir fiyat artışı dikkat çekti. Kiralık konutlara bakıldığında ise son 1 yıl içerisinde Bakırköy’de yüzde 27 ve Bahçelievler’de yüzde 22’lik bir fiyat artışı gerçekleşti.

İstanbul’da mevcut hatların, uzatılan veya yapımına sıfırdan başlanan metro projelerinin satılık ve kiralık konut fiyatları üzerindeki etkisi masaya yatırıldı. Satılık konut fiyatlarında Avrupa yakasında en hızlı yükseliş yüzde 109 ile Sarıyer’de olurken, Anadolu yakasının değerlenen ilçesi de yüzde 53 ile Tuzla oldu. Konut fiyatları Beşiktaş’ta yüzde 74.43, Başakşehir’de yüzde 62.94, Arnavutköy’de yüzde 50.80, Esenyurt’ta yüzde 50.53 arttı. Kiralık konutlarda ise Avrupa yakasında yüzde 114 ile Bağcılar değerlenirken, Anadolu yakasında yüzde 47 ile Ataşehir’deki fiyatlarda artış gözlemlendi. Sarıyer’in önemli bir bölümünde metro hattı bulunmuyor. Keza Tuzla da metro hattının olmadığı ilçelerden biri.

Kiralık konutta son durum

Kiralık konutlar fiyatlarına bakıldığında ise Avrupa yakasında Arnavutköy, Bağcılar ve Esenyurt ilçelerinde yüzde 50’nin üzerinde yükseliş görüldü. Anadolu yakasında ise Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde fiyat artışları yüzde 40’ın üzerini gördü. Kiralık fiyatların artışında metro hattının etkisi sınırlı oldu. 

Havalimanı metrosu hangi ilçelere yarıyor?

İstanbul’u küresel havacılık pazarının en önemli merkezlerinden biri haline getiren İstanbul Havalimanı’na alternatif ulaşım için devam eden metro inşaatı, Gayrettepe’den itibaren hattın duraklarının olacağı bazı semtleri de değerlendirdi. İstanbul’un merkezinde geniş bir alana sahip Bağcılar, mevcutta hizmet veren metro hatlarının uzatılması çalışmalarıyla değerlenmeye devam ediyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının Mahmutbey’den Esenyurt’a, Mecidiyeköy’den de Beşiktaş’a uzatma çalışmaları güzergah üzerinde yer alan bölgelerin ve bağlantı sağlayacak metro duraklarının olduğu semtlerin de değerini artırdı. Bağcılar’ın metro durağının bulunduğu Mahmutbey semtinde satılık konut fiyatları son 1 yıl içerisinde yüzde 30 artış gösterdi. 

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!