GÜNDEM

İSTANBUL’A DEPREM UYARISI HAZIRLIKLI OLUN

İstanbul’da Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih’e uyarı!
Herkes hazırlıklı olmalı;
Kahramanmaraş’ta meydana gelen korkunç depremin ardından gözler bu sefer de büyük Marmara depreminin beklendiği İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da fay hattı üzerinde olduğu bilinen Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih’e her ihtimale karşı hazırlıklı olması uyarısında bulunuluyor.

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 13,5 milyon insanı direkt olarak etkileyen 7.8’lik depremin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Güneyimizi yıkıp geçen büyük depremin ardından gözler bu sefer de büyük bir depremin beklendiği Marmara’ya çevrildi. Marmara’da risk altında olan ilçeler yeniden gündeme geldi.

Kahramanmaraş depreminin ardından ‘İstanbul Risk Haritası’na çevrildi. Peki İstanbul’daki riskli ilçeler, orta riskli ilçeler ve zemini güvenli ilçeler hangisi?

ÖNE ÇIKAN İLÇELERE DİKKAT

Haritada fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylikdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne çıkıyor.

MAHALLE İSİMLERİ DE DİLLENDİRİLİYOR

Fatih’in yanı sıra Zeytinburnu, Bakırköy, Florya, Küçükçekmece’nin Menekşe-Kanarya ve Cumhuriyet Mahallesi, Avcılar, Beylikdüzü’ne bağlı Gürpınar’ın Pekmez ve Pınarkent mahalleleri, Büyükçekmece’nin Devebağırtan bölgesi, Kumburgaz ile Silivri’nin yanı sıra Tekirdağ ve Marmara Ereğlisi de olası depremden ciddi şekilde etkilenecek.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!