SİYASET

İMAMOĞLU MEYDANLAR PROJELERİNE ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Taksim, Bakırköy ve Kadıköy meydanları ile Salacak sahiliyle ilgili yarışmaları kazanan projeler tanıtıldı, Erkem İmamoğlu yarışmayı kazananlara ödüllerini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde kurulan İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) organize ettiği “İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor” konulu yarışmaları kazanan projelerin sahipleri için ödül töreni düzenlendi. İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde gerçekleştirilen törende; Taksim, Bakırköy ve Kadıköy meydanları ile Salacak sahiliyle ilgili yarışmaları kazanan projeler, ekip yöneticileri tarafından tanıtıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen törende, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da yer aldı.

“MUTLAK ŞEFFAF OLACAĞIZ”

Kazanan projelerin sahiplerine plaketlerini veren İmamoğlu “Hep söylediğimiz bir şey vardı başından beri: Mutlak şeffaf olacağız, mutlak katılımcılığı destekleyeceğiz ve kesinlikle bizi, en az hatayı yapmaya dönük koruyacak mekanizma olan ortak aklı, her zaman hâkim kılacağız demiştik. Bunu da hala en güçlü şekilde savunuyoruz. Bunun İstanbul adına en tatlı tanımı, ‘İstanbul senin’ tanımlaması” dedi.

İmamoğlu, “Buralar, aslında bütün duygularımızın yansımış haline dönüşsün istiyoruz. Yani asla kimsenin ayırt edilmediği, herkesi kucakladığı, herkesi bir araya getirebildiği, herkin konuşabildiği kendisini ifade edebildiği; ama çağdaş bir biçimde uygar bir biçimde ifade edebildiği alanlara dönüşmesini sağlamak” ifadelerini kullandı. 

Projelerin devam edeceğini belirten İmamoğlu “Bir kişinin karar verdiği birçok konunun, ülkeyi nasıl zora soktuğunu hepimiz yakinen yaşıyoruz. Bunu da tersine çevirmemiz lazım. Onun için bu katılımcılık devam edecek” dedi.

PROJELER VE KAZANANLARI

Taksim Meydanı için düzenlenen yarışmayı kazanan 15 sıra numaralı projenin ödülü; Şerif Süveydan, Burcu Sevinç Yılmaz, Rıfat Yılmaz, Süleyman Yıldız, Sezer Bahtiyar, Murat Güvenç ve Herman Salm’dan oluşan ekibe verildi.

Bakırköy Meydanı’nın yapımını 9 sıra numarasıyla yarışmaya katılan projenin mimarları Ali Önalp, Elif Tan, Güney Gültekin, Burak Yardımcı, Erhan Arslan ve Hatice Kübra Öztürk üstlenecek.

Salacak kıyıları için 42 sıra numaralı projenin uygulayıcıları Mehmet Cemil Aktaş, Pınar Kesim Aktaş, Rümeysa Konuk, Ecem Sevin, Şeyma Kahraman, Ezgi Umut Türkoğlu ve Başak İncekara olacak.

Kadıköy Meydanı için 26 sıra numaralı projenin uygulayıcıları Selahattin Tüysüz, Hasan Sıtkı Gümüşsoy, Erhan Vural, Pelin Tüysüz, Nursen Gümüşsoy Kısar ve Serkan Sınmaz olacak. 

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!