YAZARLAR

HER DEVRİN ADAMLARI

Hayatınız boyunca menfaat ve çıkarınız için yaşarsanız, yaşadığınızı sanırsınız. Yazıma bakarak kimseyi suçladığımı sanmayım. Tarihten bugüne gelen süre zarfında, çok eski devirlerde nasılsa hala o zihniyette olan insanlar var.

Roma, Bizans, Osmanlı dönemlerinde, öncesindeki ve sonrasındaki dönemlerde; benzer el etek öpen insanlar, aynı aslanların doyduktan sonra bıraktığı leşi yiyen kuşlardan karıncalara kadar zincir yapan hayvanlar gibi kıyısında köşesinden nemalanırlar.

Hepimiz doğar, büyür ve ölürüz. Bu süre zarfında benzer kademelerden geçeriz. Okul hayatı ve daha sonra iş hayatı. Çalışma boyunca eski devirlerden bugüne gelen yancı olanları sıkça görürüz.

 Bu hareketler siyaset ve normal hayatımızda devamlı gördüğümüz şeylerdir. Hani birkaç laf var ya azıcık aşım kavgasız başım, kendi yağımla kavrulurum ya da Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bu üç cümle hayat felsefemiz olmalı.

İlk okulda ateşlenen tabanca ile hayat maratonuna başlarız. Yaşamımızın nereye kadar olduğunu bilmeden bu maratona devam ederiz. Kimimiz yarışı erken terk eder, kimimiz uzun süre yarışta kalarak kolay ya da zorlu yollardan geçeriz.

İşte bu hayat yolunda başkalarını değil de sadece kendi menfaatini düşünen insanlar bencil ve başkalarına saygı duymayan insanlardır. Görevini yapanla yalakalık yapanı bir çoğumuz ayırt edebiliriz.

 O kadar bariz belli olur ki acemi şarkıcı, acemi tiyatro oyuncusu gibi sırıtır.  Bu yalakalık ve yancı olan insanlar para ve makama aç insanlardır.

Olduğu kadarıyla yetinmez daha da kazanmak ve ileriye gitmek için türlü entrikalar yaparak başkalarının hayatını kendilerine çıkar sağlamak için karartır. Ne diyelim bu da bir meziyet herkes yapamaz.

Benim çok sevdiğim bir cümle var ve her zaman kullanırım. “Ben hayatı satranç gibi değil, tavla gibi yaşarım” Satrancın hamlesi değil, tavlanın zarı ne gelirse öyle yaşarım. Sevdiği kişinin yanında ona bağlı ve destek olan biriyle, menfaati için yanında olanı ayırt edelim.            

Ben bu yazımı yazarken Rasim Öztekin’in vefat haberi geldi. Herkes vefat haberini sanki ailesinden birini kaybetmiş gibi sosyal medyada sayfalarında paylaştı.

 Bu değerli sanatçımız dürüst ve doğru insan olmasaydı bu kadar kişi paylaşım yapar mıydı? Sanırım yapmazdı. Nur içinde yat güzel insan mekânın cennet olsun.

Sağlıkla kalın kendinize iyi bakın.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!