GÜNDEM

GURBETÇİLERİN GURBET AŞKI

Türkeli’nin Ayaz Köyü sakinlerinden olan Uluslararası Hak Arama Derneği Başkanı Şirvan Ünal, Türkeli-Ayancık ve Sinop sahil şeridinin var olan turizm potansiyeline dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 90 kilometre yolu yaya olarak yürüyecek.

3 gün sürecek yürüyüşünde, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan flaması ile Türk Bayrağı altında yaya olarak 90 kilometre yolu katedecek olan Şirvan Ünal’a, gurbetçi Adem Yıldırım eşlik edecek.

2 Eylül Pazartesi (yarın) günü saat 10:00’da Türkali ilçe merkezinden yola çıkıp,, 4 Eylül Çarşamba günü saat 17:00’da il merkezinde bulunan Sinop Valiliği’ne kadar yürüyüp, devamında basın açıklaması yapacak olan Şirvan Ünal, bir kez daha yetkililere seslenecek.

Uluslararası Hak Arama Derneği Başkanı olan Sinoplu Şirvan Ünal’a, yolculuğu boyunca önceki gün yine doğup büyüdüğü Sinop Türkali’den gurbetçi olarak Almanya’ya giden, memleketine her gelişinde köyünün bir adım ilerlemediğini görerek önceki gün CİMER’e, sonrasında ise Ak Parti genel merkezine giderek köyünün durumunu aktaran Adem Yıldırım, eşlik edecek.

Şirvan Ünal, memleketlerinin hak ettiği değere kavuşması için çıkacağı bu kutlu yolculukta tüm hemşehrilerinden manevi destek beklediğini söyleyerek, “Türkeli, önce Sinop’un sonra Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak” dedi.

Haber: Nermin Aydın

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!