KÜLTÜR SANAT

GÖKSEL ARSOY BU ”BİNA BAKIRKÖY’LÜ SANATÇILARI YETİŞTİĞİ YERDİR”

Vakıflar Genel Müdürlüğü, sanatın birçok alanında eğitim veren Bakırköylü Sanatçılar Derneği’ne gönderdiği yazı ile Bakırköy’deki tarihi konağı boşaltmalarını istedi. Dernek yönetimi, “Bu bina sanatçı fabrikası olarak kalmalı” dedi.
Çok sayıda sanatçı yetiştiren Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) zor günler geçiriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü himayelerinde olan ve 2002 yılından beri Bakırköylü Sanatçılar Derneği tarafından kiralık olarak kullanılan Bakırköy’deki tarihi konağın tahliye edilmesini istedi.

“BU BİNA KIYMETLİ SANATÇILAR YETİŞTİRDİ”
Usta oyuncu Göksel Aksoy, kararı doğru bulmadığını söyledi: Bütün çocukluğum burada geçti. Bu bina Yeşilçam’a, sahneye, tiyatroya en büyük, en kıymetli sanatçıları yetiştirdi. Halkın gönlünde büyük yer etmiş sanatçıların hatıralarının yaşaması bu bina ile mümkün.

“ŞU AN 500 ÖĞRENCİMİZ VAR”
BASAD Başkanı İlhan Gülek de karardan dönülmesi gerektiğini ifade etti: Buradan Cem Karaca, Münir Özkül, Suna Pekuysal, Belgin Doruk, Tarık Akan, Ahmet Mekin gibi birçok isim yetişti. Biz de 2002’den beri bu binada tiyatro, Sinema, resim, müzik, bale eğitimleri veriyoruz. Şu an 500 öğrencimiz var. Bu binanın sanatçı fabrikası olarak kalmasını istiyoruz.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!