YAZARLAR

GALATASARAY’IN YENİ İMPARATORU OKAN BURUK

Okan Buruk Fenerbahçe’nin şampiyonluk umutlarını başka bir bahara bıraktı.
Mart ayındaki köşe yazımızda belirttiğim gibi Galatasaray ligin şampiyonu olur, Fenerbahçe ise Avrupa’da çeyrek final veya final oynar diye belirtmiştim.
Tahminlerim tuttu, Hatta 96 puanla Galatasaray şampiyon olurken rakibi Fenerbahçe 3 puan veya 4 puan gerisinde Ligi 2 tamamlar demiştim. Aslında bizi yanıltan Beşiktaş oldu Beşiktaş 72-74 puanlarda Ligi bitirir diye umut ederken Beşiktaş 40 puana yakın zirveden uzaklaştı .
Galatasaray sezon boyunca futbolun bütün güzelliklerini sahaya yansıttı ve hak ettiği bir şampiyonluğa doğru koşuyor.
Ayrıca Okan hocaya da bir parantez açmak gerekiyor. Türk futbolunda hoca nasıl olunur ,hoca kime denilir ? Hoca ..milyon evrolarla transfer edilen oyunculara mı gebe kalması gerekiyordu ? yoksa formayı Hak edene mi vermesi gerekiyordu ? Bu sorunun cevabını Okan hoca verdi. Milyon evrolarla transfer edilen oyuncuları kulübede oturttu ve hak edenlere formayı verdi. Bunların içerisinde en önemli İsimlerde Abdülkerim, Kerem ve Tabii ki Barış oldu.
Bu 3 oyuncu forma şansını çok iyi kullandılar ve sezonun sonuna doğru performanslarını zirveye ulaştırırlar bazı sezonlar vardır oyuncular performansını %50 %60’ı ile oynarlar, bu 3 oyuncu şu an %90’la oynuyorlar diyebiliriz kim diyebilir ki..Barış kötü kim diyebilir ki.. Kerem kötü kim diyebilir ki.. Abdulkerim kötü oynuyor, gerçekten her biri birer altın değerinde Türk futbolunun onuru oldular.
Türk futbolunu onuru oldular diyorum, Çünkü önümüzde bir milli takım maceramız başlıyor ve bizim böyle yetenekli hırslı oyunculara ihtiyacımız var .
3 ayrı ayrı mevkilerde oynayan ve üçünün de ilk 11’de oynama şansları artık cok yüksek ve tabiki tamamen artık İtalyan hocaya kalmış bir şey ,ister oynatır isterse oynatmaz ya da bavulunu toplar gider.
Okan Buruk geçen yıl ilk geldiğinde Fatih Terim’in yaptıklarını yapabilir mi sorusu vardı . Sanırım bu sorunun cevabını hoca kendisi verdi.
Benim Ve benim gibi düşünen spor yazarlarının zerre kadar kuşkusu yoktu. Okan Buruk Avrupa’da başarılar yaşamış Galatasaray’da şampiyonluk yaşamış UEFA Kupası’nda final oynamış çok ağır Arsenal maçları dahil oynamış süper kupada oynamış İtalya’da oynamış dönüp Beşiktaş’tan oynamış ve gerçekten büyük profesyonel, bir futbolcunun zirvede ne yaşaması gerekiyorsa her şeyi yaşamış görmüş onca teknik direktörle hocayla çalışmış bilgi ve birikime sahip süper bir yetenek.
Gelelim taraftara…
Şimdi diyebiliriz ki şampiyonluk geliyor çıkarın bayrakları şampiyon geliyor.
Galatasaray’ın yeni İmparatoru Okan Buruk
Tebrikler Galatasaray Tebrikler Okan hoca

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!