SPOR

FENERBAHÇE BIRAKMIYOR

Fenerbahçe takımı Şampiyonluk yarışındaki rakibinin puan kaybetmesi halinde iddiasını sürdüreceği çok önemli bir maça çıktı

Ankaragücü de düşme hattından kurtulmak için oynadı. Aslında saha puan peşinde koşan takımlar için  sanki bir yangın yeriydi. Oyunun başında Fenerbahçeli oyuncuların konsantrasyonları son derece düşüktü. Anlaşılan akıllar İstanbul’da ayaklar  Ankara’daydı.

Sosa’nın konsantrasyon eksikliğinden attığı pası rakibi kapınca oyunun başında golü yiyiverdi Fenerbahçe.

Fenerbahçe savunmasının göbeğinden bayağı çok tehlikeli ataklar yedi. Serdar’ın yokluğu kendini gösteriyordu her geçen dakika .

Mesut hırslıydı, sinirliydi. Mesut birkaç kez geriye gelip top aldı ama verecek arkadaşını bulamayınca sinirlendi.

Rakipleri de Mesut’u sertlikle, oynatmamakta ısrar ettiler.

Orta sahada Mert hakan etkisizdi, Pelkas da sol çizgide içeriye kat ettiği sürece etkili oldu. Sosa yenen goldeki rakibe pası dışında oyunu hücumda ve defansa da iyi organize etti.

Emre Belezoğlu oyunun daha 35. dakikasında hücumdaki aksamayı gördü ve Mert Hakan’ı dışarı, Gökhan’ı oyuna sağ beke aldı.Sağ bekte oynayan Ozan’ı da ileri attı.

Böylesi bir dokunuş Fenerbahçe takımı için özlenen bir teknik adam tavrıydı.

Bu değişiklikle hemen sonuç da aldı Kanarya.

Mesut İle başlayan organize atakta Ozan golü yaptı.

Fenerbahçe’de oyuncular ikinci yarıda sahanın her yerinde daha dikkatliydiler,ciddi ve  istekliydiler. Hücum organizasyonlarında etkiliydiler ama gol vuruşlarını yapamadılar. 

Bu sezonnun başından beri maçların ilk yarılarını çoğunlukla harcayan Fenerbahçe’nin oyuncuları ikinci yarılarda ise telaştan gol yapmada aşırı beceriksiz davrandıklarını bilmeliler.

Ayrıca Fenerbahçeli oyuncular top Mesut’un ayağında iken ona uyabilir, onu anlayabilirlerse rakip ceza alanında çok daha etkili olacaklarının bilincinde olmalılar.

İkinci yarıda gol atmayı yoğun ataklarına rağmen başaramayan Fenerbahçeli oyuncular son düdüğe kadar golü kovaladılar.

Ancak 90+6 da Valencia İle golü bulan Fenerbahçe zirveyi yakından takibi bırakmadı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!