YAZARLAR

F GURUBU 1. MAÇ ANALİZLERİ

EURO 2020 Avrupa Şampiyonası’nda ölüm grubu olarak adlandırılan F grubundaki takımlar: Portekiz, Fransa, Almanya ve Macaristan.

İlk maç Macaristan-Portekiz arasındaydı. Maçta tüm stat doluydu. İlk yarı Portekiz bazı pozisyonlara girdi. Pozisyonların çoğunda Jota vardı. Macaristanlı Schön topu ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.  Macaristan 84. dakikaya kadar çok iyi bir takım defansı yaptı ve gol yemedi. Ancak Portekiz 8 dakikada 3 gol attı ve ilk galibiyetini aldı.

83’de RaphaelGuerreiro topla buluştu ve golünü attı. 87’de Ronaldo penaltıdan topu ağlara gönderdi. 90+2 de ise çok şık paslarla kaleye yaklaşıp ikinci golünü ağlara gönderdi.

Hakem Cüneyt Çakır’dı. Çoğu kişi performansını kötü buldu, bende kötü bulanlardanım.

Cristian Ronaldo, MichelPlatini’yi (9) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde en fazla gol atan oyuncu oldu.

Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonası tarihinde beş turnuvada forma giyen ilk oyuncu oldu.

İkinci maç Fransa-Almanya arasındaydı. Fransa 1-0 galip geldi. Fransa, Almanya’dan daha iyi oynadı. Dakika 20’de Hummels kendi kalesine topu ağlara gönderdi. Benzema topu ağlara gönderdi ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Kaleciler çok iyiydi. Özellikle Fransa’nın defans dörtlüsü çok uyumluydu. Kante ve Pogba maçta ayak basılmadık yer bırakmadı. Maçın adamı Pogba seçildi ve hakkıydı. Mbappe ikinci yarının başı kötüydü ancak sonrasında tekrar toparladı. İlk yarı Benzema ve Griezmann maçta etkili değildi.

Almanya defansı da genel olarak iyiydi. Hummels kendi kalesine şanssız bir gol attı. Merih’in kendi kalesine attığı gole benziyordu. İlkay ve Müller maç boyunca kötüydü. Müller 90 dakika oynadı ama bence çıkması lazımdı çünkü rezalet bir oyun sergiledi. Kross ara ara kötüydü. Almanya’nın en iyi ve hırslı oyuncusu Kimmich’di. Santrafor bölgesinde görev alan Gnabry vasatı geçemedi.

Almanya’nın yenilmesinin en büyük sebeplerinden biri teknik direktör Löw’dü. Mevkisisantrafor olmayan Gnabry’yi oynattı. Oynatmamalıydı ve değişiklikleri saçmaydı.

Henüz 12 maçın oynandığı Euro 2020, Euro 2016 ile birlikte Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine en fazla gol atılan turnuva oldu (3; Merih Demiral, Wojciech Szczesny ve Mats Hummels).

Almanya, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez bir turnuvaya mağlubiyetle başladı. Bugüne kadar ilk grup maçını kaybedip kupayı kazanan tek takım Hollanda (Euro 1988).

Almanya’nın Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine attığı ilk gol, Fransa karşısında Mats Hummels’ten geldi.

Şu ana kadar oynanan maçlardaki VAR ve hakem performansını beğenmedim. Resmen oyunu durdurmamak için pozisyonları incelemediler. Çoğu pozisyona kart, penaltı vb. kararlar verilmesi gerekiyordu ancak verilmedi. Belki de bu kurallar doğrudur ve Türkiye’deki kurallar yanlıştır.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!