SİYASET

ESNAFI DA SANATKARI DA ”ESNAF BAKANLIĞI”KURTARACAK

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül halkımıza sözümüz vardı, eğer Parti olursak ilk işimiz Esnaf ve Sanatkarların sorunları ve sıkıntılarına el atacağız çünkü Esnaf ve Sanatkarlar Türkiye’nin temel taşlarıdır.
Onlar ne kadar rahat ederse ülkemize katkıları katlanarak artar, bu yüzden Esnaf ve Sanatkarların içinden 50 yıldır onlarla beraber olan tüm kuruluşların oluşumunda bizzat bulunan ve siyasete bir tek şartla girerim oda Esnaf Bakanlığı’nın kurulması diyen Erol Korkut’u gölge Esnaf Bakanı olarak açıkladık inşallah gölesi kalkacak ve Türkiyenin ilk ESNAF BAKANI olacaktır dedi.

EROL KORKUT ŞİMDİ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMA ZAMANI DEDİ
Esnaf Veri Bankası Kurulmalı

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erol Korkut, esnaf ve sanatkarlara yönelik verilerin toplumun her kesimi tarafından ulaşılabilir olmasının Türk ekonomisi açısından büyük önem taşıdığını söylerken “üzülerek görüyorum ki esnaf ve sanatkarlara ilişkin veriler hem kuruluş hem de terkin işlemleri ile ilgili veriler, esnaf ve sanatkarların istihdamı sosyal güvenlik sorunları aldığı kredileri geri ödemeleri gibi birçok alandaki veriler ne yazık ki ulaşılabilir, analiz edilir değildir. Bu ister istemez esnaf ve sanatkarın geleceği planlayamamasına ve kendi alanı ile ilgili yatırım yapılmamasına neden olmaktadır. Hükümete acil çağrım; bu konuda esnaf bilgi bankası oluşturarak toplumun her kesimi tarafından özellikle üniversitelerin ve bu alanda ilgili strateji üretecek kuruluşların vizyon planlamalarına imkan verilmesidir.
Onun için birinci önceliğimiz ESNAF SANATKARLARIN sorunlarını bilen tecrübeli bir kadro ile sıkıntılarını çözmek ve onların daha iyi koşullarda hizmet vermelerini sağlamaktır.

Bölgesel vergi sistemini ile Anadolu’daki kazancın büyük kentlerdekilerle aynı olmadığını bu yüzden vergi oranlarının buna göre düzenlenmesi gerektiğini bu düzenlemeyle küçük Esnaf ve Sanatkarların üretim yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanmaktadır.
Son zamanlarda TDP’nin bu programı başka Partiler tarafından da dillendirilmekte ve Parti Programlarına alınmaya başlamıştır.
Demek ki bizler bu konuda öncü ve örnek olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!