SİYASET

EROL KORKUT: TİCARET BAKANLIĞI ‘HASAR TESPİT RAPORU HAZIRLAMALI’

Türkiye Değişim Partisi esnaflardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Korkut. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a çağrıda bulunarak ‘ üzülerek görüyoruz ki Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarda bu alana ilişkin bir koordinasyon bozukluğu yaşanmaktadır. Acilen sadece yangınlarla ilgili değil Pandemi’nin yıkımı ve halen devam eden Pandemi tehlikesine karşı hasar tespit raporu çıkarılması ve acil eylem planını hayata geçirilmesi gerekmektedir.’ dedi

Türkiye Değişim Partisi esnaflardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Korkut Türkiye’nin ardı arkasına yaşadığı afetlerin faturasının esnaf ve sanatkarlar tarafından ödendiğini belirterek Ticaret Bakanlığı bu konuda etkin önlemler alması konusunda uyardı .

Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de pandemi ile mücadelede zorlu bir süreç geçirdiğini ve halen sürecin devam ettiğini belirten Erol Korkut vaka sayılarının artması ile beraber esnaf ve sanatkarların yeniden mücbir sebeple kapanma noktasına gelebileceğini bu konuda alınması gereken tedbirlerin konusunda bir koordinasyon bozukluğu yaşandığını öne sürdü.

Türkiye Değişim Partisi esnaflardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Korkut açıklamasındaki önemli satır başları şu şekilde:

“Elbette ki Devletimiz pandeminin oluşturduğu yıkımın, uzun süre kapanmanın, vergiler, sosyal güvenlik primleri, yüksek fiyat artışı tüketicinin gelirlerinin düşmesi gibi kalemlerden oluşturduğu hasarı gidermeye çalışırken sel ve heyelan felaketi son olarak da orman yangınlarıyla karşılaştı . Bu konuda devlet ve millet kaynaşmasının eşsiz örneklerini yaşadık. Elbirliği ile doğal afetin yıkımını gidermeye çalışıyoruz. Ancak iş sadece yanan ormanlarla veya mekanlarla kalmıyor. Özellikle turizm bölgesinde yaşanan orman yangınları hizmet sektöründeki esnafımızı yoğun bir şekilde etkilemiştir.

ORMAN YANDI, ELEKTRİK KESİLDİ, MALLAR ÇÜRÜDÜ

Yangınlar nedeniyle rezervasyonlarını iptal eden veya konaklamalarını erken bitirip yerleşim bölgelerinden uzaklaşan turistlerin ardından esnaflarımız devasa bir yük de karşı karşıya bırakmıştır. Konaklayan kişi sayısının azalması dükkanlarda ve depolarda gıda maddeleri başta olmak üzere birçok maddenin satılmasını imkansız hale getirirken yaşanan elektrik kesintileri ve esnafın dondurucularda tüketiciye sunduğu birçok ürünün bozulmasını, çürümesini ve  imha edilmesini gündeme getirmiştir. Yangın bölgelerinde sadece Muğla’da 20’yi Aakın esnaf ve sanatkarın dükkanının yanması bizleri üzmüştür. Ancak yangının oluşturduğu tersine göç dalgası esnafımızı pandemiden beter bir hale düşürmüştür.

HASAR TESPİT RAPORU ÇIKARILMALI

 Bu konuda acil tedbir alınması gerekirken üzülerek görüyoruz ki Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere kurum ve kuruluşlarda bu alana ilişkin bir koordinasyon bozukluğu yaşanmaktadır. Acilen sadece yangınlarla ilgili değil pandeminin yıkımı ve halen devam eden pandemi tehlikesine karşı hasar tespit raporu çıkarılması ve acil eylem

planını hayata geçirilmesi gerekmektedir.

MALLAR ÇÜRÜMEDEN, BOZULMADAN SATIN ALINSIN

Örnek olarak esnaf ve sanatların elinde bulunan ve çürüme tehlikesiyle yüz yüze bulunan gıda maddelerinin devlet kurumları, yerel yönetimler ve  ilgili kurumlar tarafından alınarak tüketiciye ulaştırılması  esnaf ve sanatkarımız yanında tüketicimize önemli bir katkı olacaktır.

TDP BAŞINI KUMA SOKMUYOR

 Bizler Türkiye Değişim Partisi olarak Türkiye’nin yaşadığı sorunlar karşısında başımızı kuma sokarak; “bilmiyoruz görmüyoruz ve duymadık” demek gibi bir kayıtsızlığı kabul etmiyoruz ve böyle bir eylemsizliği ret ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!