YAZARLAR

EROL BULUT İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Fenerbahçe- Başakşehir

İlk 40 dakika ciddiyetten uzak oynadı iki takım da. İkinci yarı işi ciddiyete alınca daha zevkli mücadele izledik.

Fenerbahçe takımı ilk yarı boyunca rakibini çıkarmamak için üçüncü bölgede çok adamla sakince baskı uyguladı. Hücuma çıkışta kaleci Harun ve stoperler Lemos ve Szalai hariç  kontrolsüzce tüm takım oyuncuları çıktı.

Sonuçsuz ve tehlikesiz olan bu ataklarda çoğalmak güzel gibi görünse de savunma ve orta alanda bayağı boşluk bıraktı Fenerbahçe’li oyuncular.

Oyunun boyu uzun olunca Fenerbahçe takımında boş alan bulan Başakşehir takımı ise kaptığı toplarla derli toplu Kontra ataklar geliştirdi.

Bunlardan birinde Deniz Türünç ile kaptığı topla çabuk ve hızlı çıktı savunma boşluğunda Fernandes’in düzgün şutu İle golü yedi Fenerbahçe takımı. Kaleci Harun yediği iki bariz hatalı golle  kulübeye değil de başka bir takıma doğru yollanmalı sanırım.

Fenerbahçe’de oyuncu enflasyonu olduğu gerçek. Geçen maçtan yedi oyuncu değişik sahaya çıktı. İlk onbirdeki isimlerin tamamı aslında as takımdakilerden farkı yok gibi.

Ancak oynanan oyun taktik ve taktik varyasyon anlayışı  bu maçta da başkaydı.

Her maç yeni oyun şekli ve dizilişi denemek Fenerbahçe takımının oyununu sahada baltalamak gibi geliyor bana. Oysa taktik varyasyonlar ezberlenmeli meleke oluşturmalı oyuncularda.

 Maçlarda oyuncular değişik de olsa ısrarla aynı varyasyonlar uygulanırsa oyuncular makine düzeninde çabuklaşan refleks olarak uygulanmış olur Erol hocanın taktiği.

Ama nerede?

 Bu maçta da değişik taktiği vardı Fenerbahçe’nin. Savunmaya çekilince 4,4,2, hücuma çıkınca disiplinden uzak  savunmada iki stoper hariç Allah ne verdiyse kontrolsüz çoğalma! 

Skor yapsa bile Fenerbahçe böyle disiplinsiz oynamamalı. Sosa savunmada, orta alanda ve ofansta iş yapar görüntüdeydi.Attığı olumlu paslarla gösterdi kendini.

Çok da yoruldu. Lemos’un kırmızı yemesinden sonra İkinci yarıda Özil, osayi, serdar aziz oyuna girdi. Yine taktik diziliş değişti. Bu kez de savunmayı üçledi Erol hoca.

Eksik Fenerbahçe takımı ikinci yarı azımsanmayacak sayıda atak yemesine rağmen Özil, osayi ile bu ataklara cevap verdi. Üç pasta Valencia ile  golü yaptı Fenerbahçe takımı.

Bu Fenerbahçe takımı bu kadar klas oyuncu İle bu işi beceremiyorsa, oyuncular hala hazır değilse, hala ezberlenmiş uygulanabilen taktik ve taktik varyasyonlardan uzak görüntü veriyorsa tek suçlusu Erol Bulut olur.

Ayrıca sanırım Erol hoca için de yolun sonu maalesef gözükmektedir.

Hakem Aydınus da avantajları yerinde hakemlik sanatının güzelliklerini, ustalığını gösterdi.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!