SİYASET

EKREM İMAMOĞLU BELEDİYE BAŞKANLARIYLA KORONAVİRÜS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan ilçe belediye başkanları ile Covid-19 konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya herhangi bir düzeyde katılım göstermeyen iki belediye Pendik ve Bahçelievler oldu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Covid-19 tedavisi görüyor. Bahçelievler Belediyesi niye katılmadı, anlaşılamadı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan ilçe belediye başkanları ile  akşamı Covid-19 konulu bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya herhangi bir düzeyde katılım göstermeyen iki belediye Pendik ve Bahçelievler oldu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Covid-19 tedavisi görüyor. Belediye başkanları ile İstanbul’daki günlük vefat sayılarını paylaşan İmamoğlu, “Bugün şu saate kadar 437 definimiz var; 204’ü salgın hastalıktan. Yaklaşık bir aydır günlük olarak 400’lü rakamlarla defin yapıyoruz; bu hiç düşmedi. Kısıtlamalarda üçüncü haftaya girdik. Bir miktar esneme oluyor ama rakamlarda aşağıya düşüş yok” dedi.

Tek çözüm kapanma

İBB Bilim Danışma Kurulu’nun koronavirüsle etkin mücadele kapsamında 3 haftalık bir ‘tam kapanma'” tavsiyesi olduğunu aktaran İmamoğlu, “Olmazsa iki haftanın da olumlu sonuçlar verebileceğinden bahsediliyor. Tam kapanmanın ekonomik karşılığını biliyoruz ama devletimizin, tüm kurumlarıyla bu ekonomik kaygıyı atlatabileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Öte yandan dün İBB ve Lefkoşa Türk Belediyesi arasında yeni dönemin ilk ‘Kardeş Şehir Protokolü’ imzalandı. İmamoğlu; doğduğu kent Trabzon, öğrenim gördüğü Lefkoşa ve yaşadığı İstanbul’un hayatındaki 3 önemli şehir olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!