GÜNDEM

E-DEVLETTEN DEPREM RİSKİ ANALİZİ

E-Devlet Deprem Riski Öğrenme – Nereler Fay Hattında? İstanbul’da Hangi İlçelerin Deprem Riski Yüksek?

Her ilçede farklı şiddette hissedilen deprem bazı ilçelerde hissedilmezken bazı ilçelerde büyük sarsıntı ve ses hissedilmektedir. Durum böyle olunca vatandaşlar binalarının sağlamlığını sorgulama ile birlikte bulundukları bölgelerin toprak yapısı ve depreme karşı sağlamlığı hakkında bilgileri merak etmeye başladı.

Deprem bölgesi olan Türkiye’de son dönemde ardı ardına artan sarsıntılar ile deprem tekrar kendisini kamuoyuna hissettirdi. Özellikle Marmara bölgesinde son yirmi yıldır beklenen ve her an hazırlanmamızın lazım olduğu söylenen büyük deprem tekrar haber programlarında ve halk arasında konuşulmaya başladı.

Depremler, özellikle marmara bölgesindeki hareketlilik halkı tekrar teyakkuz haline getirdi. Deprem olduğunda endişelenip geceyi dışarda geçiren vatandaşlar böyle zamanlarda evlerine girmek konusunda tereddüt yaşıyorlar.

GİRİŞ YAPILACAK UYGULAMA:

Türkiye Deprem Tehlike Haritaları

GİRİŞ YAPILACAK ADRES İÇİN TIKLAYINIZ

Yapılan bir araştırmaya göre İstanbul’un en yaşlı yapı stoğu 7 ilçede bulunuyor. Söz konusu ilçeler arasında ortalamaya bakıldığında en yaşlı ilçe ise 30 yıl ile Beyoğlu. Beyoğlu’nu 28 yıl ile Fatih, 27 yıl ile Adalar, 23 yıl ile Güngören, 22 yıl ile Bakırköy, 21 yıl ile Kadıköy ve Beşiktaş izliyor.

İstanbul’un yapı stoğu bakımından en genç ilçesi ise 4 – 5 yaş aralığı ile Sultanbeyli olarak öne çıkıyor. Sultanbeyli’yi Sancaktepe, Esenyurt, Tuzla, Kağıthane, Arnavutköy ve Beylikdüzü izliyor.

Haritada fay hatlarına yakınlığa göre birinci derece riskli ilçeler, Avrupa yakasında Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Beylükdüzü, Güngören, Zeytinburnu, Bahçelievler ve Fatih, Anadolu yakasında ise Kadıköy, Üsküdar, Ataşehir, Ümraniye, Maltepe, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Tuzla ve Adalar olarak öne çıkıyor.

Afad resmi sitesinde her il ilçe mahalle ve sokakların depreme dayanıklılığı hakkında detaylı analizi hakkında bilgilendirme yapıyo

KAYNAK: KAMUAJANS

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!