SPOR

ÇİFTE STANDART (ARDA CİVİL)

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki maçta resmen skandal yaşandı. Sözde hakem olan Yaşar Kemal Uğurlu, Trabzonspor’u resmen doğradı. Daha 7.dakikadayken Ekuban’ın hareketine komik bir sarı kart gösterdi. İlk 30 dakika Fenerbahçe’nin üstünlüğüyle geçti. İlk yarının sonlarına doğru Serdar Aziz ile Nwakaeme arasındaki mücadelede Nwakaeme topu faul yapmadan aldı ve ilerliyodu ancak Yaşar Kemal Uğurlu VAR olmasına rağmen pozisyondan 30 metre uzakta olsa da faul çaldı.

2.yarı Yaşar Kemal Uğurlu denen sözde hakem Trabzonspor’un 2 penaltısını(biri net biri gri pozisyon)

Vermedi.

Uğurcan her zamanki gibi çok iyiydi. Pelkas’ın mükemmel golünü tutamadı çünkü top önünde sekti.

Serkan Asan rezaletti. Hugo fena değildi, çok fazla oyunda değildi. Edgar güzel oynadı. Marlon çok çabaladı, hata da yaptı ancak genel olarak iyiydi.

Berat ve Flavio genel performanslarının altındaydılar ancak fena değildiler.

Nwakaeme yine tüm takımı sırtlamaya çalıştı ancak yetmedi. Bakasetas etkisizdi. Ekuban yine vasatın da altındaydı, sonlara doğru kendine geldi biraz ama yine de çok kötüydü. Djaniny de çok kötüydü, bomboş pozisyonda topu direğe attı. Sonradan giren Afobe denen futbolcu(!) daha topa vurmayı bilmiyor.

Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında bu sezon ilk yarısında en fazla isabetli şut çektiği deplasman maçını oynadı.

Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut, hakem sayesinde Süper Lig kariyerinde ilk kez Trabzonspor’u deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Trabzonspor’un Süper Lig’deki 10 maçlık yenilmezlik, 7 maçlık galibiyet ve dört maçlık gol yememe serisini Fenerbahçe sonlandırdı.

Trabzonspor’un bu sezon Süper Lig’de aldığı 6 yenilgi de İstanbul takımlarına karşı geldi.

Trabzonspor kötü oynadı. Bir takım iyi oynamak zorunda değildir ancak bir hakem adaletli olmak zorundadır. Fenerbahçe iyi oynadı ancak hakem maçı adaletli yönetseydi farklı senaryolar oluşacaktı.

Fenerbahçeli Valencia hava topuna çıkarken Bakasetas’a dirsek attı ancak ne Yaşar Kemal Uğurlu ne de VAR hakemi Cüneyt Çakır adaletli davranmadı. Halbuki ligin ilk maçı olan Rizespor-Fenerbahçe maçında aynı pozisyonda Fenerbahçe’ye penaltı verildi.

Emek çalmak bu kadar kolay olmamalı. Yazık…

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!