SİYASET

CHP’DE KAZAN KAYNIYOR!

CHP’de parti içi muhalefet ilk kez ortak hareket ediyor!’ ’10 Aralıkçılara karşı birleşiyorlar’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşananları yakından takip eden Celal Eren Çelik, parti içindeki 10 Aralık ekibine karşı CHP’lilerin ortak hareket edeceğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde muhalefetin sesi gitgide yükseliyor. Muharrem İnce’nin yeni parti hazırlıkları son aşamaya gelirken parti içinde de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı tepkiler yükseliyor. Gazeteci Celal Eren Çelik, Veryansın TV YouTube kanalında Erdem Atay’ın konuğu olduğu programda parti içinde yaşanan son gelişmeleri anlattı. Geçtiğimiz aylarda CHP’de Dip Dalga Hareketi’nin başladığını açıklayan Çelik, aynı zamanda hareketin sözcülüğünü yapıyor.

CHP tabanında “10 Aralıkçılar” olarak bilinen kliğe tepkinin arttığını belirten Çelik, gene merkeze muhalif olan partililerin önümüzdeki kurultayda ortak hareket edeceklerini söyledi.

İşte Celal Eren Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar…

’10 ARALIK HAREKETİ’NDEN PARTİ TABANI NEFRET EDİYOR’ 

“CHP’de 10 Aralık ekibi kurultay sürecinde Kemal Bey (Kılıçdaroğlu) ile uzlaşmaya varmıştı. 10 Aralıkçılar bütün illeri dizayn edecekti ve kurultayı Kemal Bey kazanacaktı. Böyle oldu ama bu süreç içerisinde son iki yıldır 10 Aralık Hareketi parti içinde nefret objesi haline geldi. CHP’de taban ve tavan tamamen zıt durumda. 10 Aralık Hareketini kuranlar kurarken ‘CHP’nin ömrü bitmiştir. Kapatılmalıdır’ diyorlardı. ‘CHP kapatılmalıdır’ diyen ekip bugün partiyi yönetiyor.

‘PARTİ İÇİ MUHALEFET İLK KEZ ORTAK HAREKET EDİYOR’

 Parti içindeki muhalif hareket, özellikle 10 Aralık hareketine karşı birlikteliğe gitmeye başladı. Önümüzdeki günlerde CHP’nin eski milletvekillerinden Şahin Mengü’nün başkanlık edeceği ağır topların bir araya geleceği toplantı olacak. Öte yandan Haluk Pekşen ekibinin ciddi bir çalışması var. Haluk Pekşen grubu ayrıca medya yapılanmasına gidiyor. Bir internet sitesi ve televizyon kanalı kurma projesi var. Haluk Pekşen ekibinin Cumhuriyet Vakfı’nın desteğini aldığını söylemek mümkün. İlerleyen süreçte Fikri Sağlar’ın da harekete geçeceğini düşünüyorum.

CHP içerisinde her zaman gruplar, parti içi hareketler olmuştur. Diğer dönemlerden farklı olarak bu gruplar ilk kez birbirleriyle irtibatlı. Büyük ihtimalle önümüzdeki süreçte bu gruplar ortak hareket edecek. Ortak bir Parti Meclisi listesi çıkarabilirler. Bugüne kadar hiç geniş tabanlı mücadele vermeyi düşünmemişlerdi. CHP içindeki 10 Aralık kuşatmasını yarabilecek tek seçenek böyle bir tabandan dönüşüm olabileceği kanısındalar.

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!