GÜNDEMSİYASET

CHP’DE BELEDİYE BAŞKANLARINA MİLLETVEKİLİ YOLU KAPANDI MI?

2023 yılındaki genel seçimler için CHP’den flaş bir hamle geldi. ‘Milletvekili Aday Adaylığı İstifaları’ hakkında bir genelge yayımlayan CHP, belediye başkanlarına ve meclis üyelerine adaylık yolunu kapattı.

2023 genel seçimlerine artık aylar kaldı.
CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke imzasıyla 21 Kasım 2022 tarihli bir genelge yayımladı ve 2023 seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için kimlerin aday olabileceği belirtildi.
Duyurusu yapılan yazıda genel seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin 5 Aralık ve 26 Aralık tarihleri arasında istifa etmeleri istendi ve bununla ilgili de kimlerin aday olabileceği belirtildi.
Listede il başkanları, il yönetim kurulları, ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde başkanları ve belde yönetim kurulu üyelerini sıralandı ve bunların bu tarihler arasında adaylık için istifa etmeleri istendi.
Listede belediye başkanlarının yer almaması ise dikkat çekti.
CHP’nin yayınladığı genelge sonrası “Belediye Başkanlarına adaylık yolu kapatıldı” yorumları yapıldı.
CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Muharrem Erkek yaptığı açıklamada belediye başkanlarının durumunun YSK takvimine göre netleşeceğini ifade ederek şunları söyledi:
“Belediye başkanlarının ve belediye meclis üyelerinin durumu ileride, seçim takviminde değerlendirilecek. YSK takviminden biraz önce de olabilir. Daha sonra konuşulacak onların durumu.”

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!