SİYASET

CHP KADIN KOLLARI BAŞKANI AYLİN NAZLIAKA SUSMAYACAĞIZ DEDİ

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması kararını tanımayacaklarını ve susmayacaklarını söyledi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmasını, “Akla ziyan bir karardır. Bu kararı tanımıyoruz. Bu karar resmen kadınların canıyla oynamaktır” şeklinde yorumladı.Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ile ilgili Milliyet’e şu değerlendirmeyi yaptı: “Kadına yönelik şiddetin bu kadar arttığı bir dönemde gece yarısı İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi akla ziyan bir karardır. Bu kararı tanımıyoruz. Bu karar resmen kadınların canıyla oynamaktır.

 İstanbul Sözleşmesi, devleti ve kamu görevlilerini kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek için sorumlu tutuyor. Kadın-erkek eşitliğini güçlendiriyor ve yaşam hakkını garanti altına alıyor. Yerine getirilmediği takdirde ise uluslararası alanda hesap verme mekanizmalarının kurulmasını sağlıyor. Kanun hükmünde olan bu uluslararası Sözleşme, Erdoğan’ın keyfiyetine göre feshedilemez.

 TBMM’de kabul edilen İstanbul Sözleşmesi’nden, Meclis’in iradesinin dışında çıkılamaz. Türkiye Cumhuriyeti anayasa ve kanun maddeleri ile yönetilen bir hukuk devletidir, AKP teşkilatı değildir. İstanbul Sözleşmesi bu ülkenin eşit koşullarda insanca yaşamasının teminatıdır.

 Geleceğimizden de haklarımızdan da vazgeçmiyoruz. Dayanışmayı, cesareti ve mücadeleyi bulunduğumuz her alana yayacağız. Kadınların biriken öfkesi, eril aklın karanlık duvarlarını kıracak. Bir köşeye çekilip suskunlukla bekleyeceğimizi sanıyorlarsa yanılıyorlar. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz. Onların emirleri, bizim gerçekliğimizin önüne geçemez.”

Çağrı merkezi

Nazlıaka “Kurduğumuz çağrı merkezini, 444 82 85 numarasını arayan ve neyse bize talep ettikleri konu, hangi konuda yardım istiyorlarsa, 7/24 faaliyet gösteriyor. Çağrı merkezindeki arkadaşlarımız özel eğitim aldılar. Çok özel ve özenli bir ekip var. En çok hukuki destek, avukat desteği istiyorlar. Dava desteği için de bize telefon açan çok oluyor. Bu projeyle Türkiye’de şiddet haritasını da çıkartacağız.

 O şiddet haritasıyla sorunları yerinde çözebileceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kadınların karakolda, duruşmada, hastanede, adliyede yanında oluyoruz” diyen Nazlıaka “Görüyoruz ki bizim takip ettiğimiz süreçlerden daha adil kararlar çıkıyor. Yanlarında olmamızın büyük bir avantajı oluyor.

Ne yazık ki sırf ‘kravat taktı’ diye sırf ‘efendi durdu’ diye iyi hal indirimleri veriliyor. Biz, bu davaların da 81 ilde takipçisi oluyoruz. Her ay başında bir dava çizelgesi hazırlıyoruz. Böylelikle o davaların genel anlamda bir kadın dayanışmasıyla takip edilmesini önemsiyoruz” dedi.

Kadın Bakanlığı

“Biz ilk seçimlerden sonra iktidara geldiğimizde Kadın Bakanlığı’nı kuracağız” diyen Nazlıaka “Biz bakanlıkların bölünmesinden ziyade bir kadın bakanlığı kurulması gerektiğine inanıyoruz. AKP her yerden kadının ismini sildi” ifadelerini kullandı.

‘Örgütlenmedik ilçe kalmayacak’

Nazlıaka, parti içi çalışmalarda üç ana hedef belirlediklerine dikkat çekerek, “Örgütlenmek, örgütlenmek, örgütlenmek” dedi. Önce bir mevcut durum analizi yaptıklarını belirten Nazlıaka, şöyle dedi: “Gördük ki 973 ilçenin önemli bir kısmında kadın kolu örgütlenmesi olarak yokuz, bir kısmında da kağıt üzerinde varız ama yeteri kadar aktif değiliz. Bunun üzerine hızla örgütlenme çalışmalarına ağırlık verdik.

Şu anda 250’den fazla ilçede yeni kadın örgütlenmesini kurduk. Bu ay sonuna kadar örgütlenmedik ilçe kalmamasını hedefliyoruz. Partimizin kadın üye sayısı erkek üye sayısının üçte biri. Bunu da eşitlemek istiyoruz” diye konuştu. Nazlıaka cinsiyet kotası konusunda da “Bizim istediğimiz şey kota değil aslında parite yani eşitlik yani denklik.

Madem toplumun yarısını kadınlar oluşturuyor o halde yüzde 50-50 temsil istiyoruz. Hazırlanan taslak 8 Mart’ta da ilk imzacısı Genel Başkanımız olacak şekilde Meclis’e sunuldu” dedi.

Kaynak : Doğan Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!