SİYASET

CHP BAKIRKÖY’DE YENİ BAŞKAN GİZEM BAŞARAN ASLAN OLDU

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın 13. Kongresine tek aday olarak giren 30 yaşındaki Gizem Başaran Arslan, kendisini bu göreve layık gören tüm partililerine teşekkür ederek, başkanlık koltuğunu nasıl koruyacağını ve nasıl mücadele edeceğini çok iyi bilen bir gelenekten geldiğini, kendisini Bakırköylülere karşı sorumlu hissettiğini ifade ederek, ben ilçemin adayıyım dedi.

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın 13. Olağan Kongresi’nde konuşan Gizem Başaran Arslan, tüm yaşıtlarıyla birlikte büyüklerinin “Siz o dönemleri yaşamadınız” sözleriyle büyüdüklerini söyleyerek, “Biz öğrencilerin bırakın tatil yapmayı, bir kafeye otururken bile hesap yapmak zorunda olduğu, insanların barınmak için adeta güvensiz hücrelere sığındığı, sağlıklı besine ulaşmak için canımızın çıkartıldığı bir dönemde yaşadık. Suç örgütlerinin hayatın olağan bir aktörüne dönüştüğü, tarikatların holdingleştiği, kadına şiddetin sistemli bir şekilde arttırıldığı, sağlığa ulaşımın lüks olduğu bir dönemde yaşadık Bir cemaatten olmadığı sürece kamuya girmenin neredeyse imkansız olduğu, devletinin ve ordusunun içine terör örgütlerinin yerleşmesine müsaade edildiği ve komşunun komşuya düşman olduğu bir dönemde yaşadık. Büyülerimden af dileyerek söylüyorum o dönemi asıl biz yaşadık” dedi.

1,5 YAŞINDAKİ OĞLUMA GELECEKTE VERECEĞİM HESABIN BİLİNCİNDEYİM

Yaşadıkları dönemin mağduru değil, sorumlularından biri olarak örgütünün karşısına çıktığının altını çizen Başaran Arslan, bu kabustan çıkmanın hem hakları hem de ödevleri olduğunu ifade etti. Tarihin kendilerine tayin ettiği misyonunun umutsuzluğu yenmek olduğunu ve bunu sadece gençlik çağlarına olan sorumluğunu yerine getirmek için değil, 1,5 yaşında olan oğluna gelecekte hesap vermek için de aldığını söyleyen Gizem Başaran Arslan, “Bu gün 1 buçuk yaşındaki oğluma gelecekte hesap vereceğimin bilincindeyim” diyerek konuşmasına devam etti.

ÖNCELİKLERİNİ SIRALADI

30 yaşında genç bir kadın olarak kendisini aday gösteren tüm partililerine ve kendisinin yolunu açan İlçe Başkanı Celal Sevinç’e ve yönetimine sonsuz şükranlarını sunan Başaran Arslan, Bakırköy’ün sıradan bir ilçe olmadığını, beşeri sermayesi ile Türkiye’ye her zaman kıymetler sunmuş bir ilçe olduğunu ve dolayısı ile beklentilerin de yüksek olduğunu ifade ederek, beklentiler çerçevesinde önceleyeceği konuları şöyle sıraladı.

Öncelikle Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden tek bir taviz vermeden Cumhuriyet değerleri için çalışacağım sözünü bu partinin kapısından girerken vermiştim ve bu gün huzurunuzda tekrarlamak istiyorum.

Ezilen, hor görülen, dışlanan tüm toplumsal gruplara Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesizi olduğunu göstermek için çabalayacağım.

Partimizin dinamosu gençliktir. İlçemizin daha çok gençleşmesi için seferberlik ilan edeceğim.

Gençlik sadece üye sayısında değil anlayışta da hakim olacak.

Kadın mücadelesinin taraftarı değil uygulayıcısı ve ağırlık merkezi olması için hem eylem hem de hak savunuculuğu noktasında sonuna kadar mücadele edeceğim.

Partimizin hem Bakırköy’deki hem de İstanbul genelindeki iktidarının güçlendirilmesi için tek bir kişiyi dahi geride bırakmadan son gücümüzle çalışacağız.

İlçe binası bir politika araştırma merkezine dönüştürülecek.

Partinin tüm kademelerine yönelik stratejiler oluşturulacak.

Bakırköy sadece bir uygulama sahası değil aynı zamanda bir düşünce merkezi haline gelecek

‘Gizem Başaran Arslan kimin adayı?’ sorusuna da konuşmasının sonunda cevap veren genç başkan, bu koltuğun nasıl koruyacağını ve nasıl mücadele edeceğini çok iyi bilen bir gelenekten geldiğini söyleyerek konuşmasını şöyle tamamladı.

* Evinden, işinden, çocuğundan ve belki de yemeğini bile yapmaya zaman bulamadan kapı kapı gezen, cansiperane mücadele veren kadınların adayıyım…

* İşinden, okulundan feragat eden, fişlenme pahasına partimizin kapısından girerek bu kürsüye çıkıp beni de çok mutlu eden genç arkadaşlarının adayıyım…

* Yaşına ve sağlık koşullarına bakmadan, seçim zamanlarında yorgunluktan tutunacak yer arayan parti büyüklerimin, abilerimin, ablalarımın adayıyım…

* Bana 3,5 yıl ilçe sekreteri olarak tecrübe katarak yanımda olduğu için teşekkür ettiğim kıymetli başkanım Celal Sevinç’in adayıyım…

* Kısacası ben sizin yani örgütün adayıyım…

Yapılan oylama sonucu İlçe Başkanı olarak seçilen Gizem Başaran Arslan’ın yönetimi ise şu şekilde belirlendi.

YÖNETİM KURULU ASİL

 Ayşe Ayan

Cihan Aykoç

Ali Remzi Bindal

Umut Cingil

Anıl Karaoğlu

 Aret Köroğlu

Ömer Kutlu

Şükrü Güney Kutlu

Alican Sarar

Fatih Şahin

Barış Şenol

Alptuğ Uslu

Çağla Uzun

Melis Uygur

Sedat Yalçınkaya

Barış Yalnızyiğit

YÖNETİM KURULU YEDEK

 Nilay Atıcılar

Çetin Demirci

Fikret Canpolat

 Alpcan Tekdemir

Çağla Gül Bulut

Fatma Selen Kocaoğlu

Recep Genç

Tülay Demiryürek

 Saynur Çivi

Ayşe Tülay Şanlı

Ebru Özer

Lale Akgün

Elizabeth Değirmenci

Hacı Aksoy

Murat Bozkuş

Özlem Eren

İL DELEGELERİ

Ali Rıza Akyüz

Esin Baytekin

Esra Dirican

Uygar Elitoğ

Nurdan Erdiş Başbay

Murat İlgün

Mustafa Fazlıoğlu

Erkan Gül

Selver Karabulut

Hasan Karaoğlu

Serdar Kılavuz

Caner Kılıç

Emir Polat

Sami Tutuş

Hamide Yazıcı

Haber : Selvi Sarıtaç

Bir yanıt yazın

× Bize Ulaşın!